A baloldal továbbra is magával van elfoglalva – Gór Csaba a Mandinernek

2022. május 02. 15:12

Budán lehetett a legerősebb a protest-hangulat, hiszen komoly programokkal, jelentős tapasztalattal rendelkező jobboldali politikusok helyett választottak az itt élők kétes közéleti teljesítményű jelölteket – mondja a Mandinernek a fideszes politikus, akit a választási eredményről kérdeztünk.

2022. május 02. 15:12
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Mi történt a választáson? A Mandiner a magyar nyilvánosság neves szereplőit kérdezi meg új sorozatában a választás tanulságairól. Újabb interjúalanyunk: Gór Csaba, a Fidesz-KDNP parlamenti mandátumot nem szerző képviselőjelöltje Budapest 04. számú választókörzetében.

***

Nagyon csalódott?

Elégedett természetesen csak a győzelemmel lettem volna, ugyanakkor köszönöm Magyarországnak, hogy egy hatalmas felhatalmazást adott a Fidesz-KDNP kormánynak a folytatáshoz, a béke és a biztonság megőrzéséhez. Köszönöm mindenkinek a rám adott szavazatokat! A budai és óbudai polgárok Tordai Bencét tisztelték meg bizalmukkal. Bízom abban, hogy Budához méltó stílusban, valóban az itt élőkért dolgozva képviseli majd otthonunkat az Országgyűlésben. Segítőimnek, csapatomnak, aktivistáinknak is hálás vagyok a rengeteg munkáért, nekik is köszönettel tartozom.

Minek tulajdonítja a saját választási vereségét?

Miközben országosan ismét kétharmados felhatalmazást kapott a Fidesz-KDNP, Budapesten csupán egyetlen választókerületben tudott győzni a pártszövetség egyéni jelöltje. Az eredmények részletes elemzése még ránk vár, de az biztosan kijelenthető, hogy jobban meg kell értenünk a budapestieket és a Budán élőket. Azt gondolom, Budán volt a legerősebb a protest-hangulat, hiszen

komoly programokkal, jelentős tapasztalattal rendelkező jobboldali politikusok helyett választottak az itt élők kétes közéleti teljesítményű jelölteket.

Tordai Bence például – bár most éppen pesthidegkúti lakos – láthatóan semmit sem tett eddig szűkebb pátriájáért. Neki fontosabb volt, hogy a Parlamentben szelfizgessen és provokáljon, semmint, hogy az itt élők problémáival foglalkozzon. Ennek meg kell változnia, hiszen ezt kívánja Buda és Óbuda polgárainak érdeke.

Hogyan értékeli Tordai Bence teljesítményét a választás óta?

Elképesztő felelőtlenségről tett tanúbizonyságot, amikor egy sajtócikkben direkt fegyverszállítást követelt Ukrajnába, hiszen ezzel a lépéssel azonnal háborúba sodorná Magyarországot. A magyar kormány azonban április 3-án arra kapott minden eddiginél nagyobb mértékű felhatalmazást, hogy megőrizze hazánk békéjét és biztonságát. Így is teszünk, mert ezt kívánja Magyarország és Buda érdeke is: Tordaival és a baloldallal szemben nekünk a magyarok biztonsága az első! Az látszik, hogy

a baloldal továbbra is magával van elfoglalva, és nem a választókkal, Magyarország sorsával.

A történelmi vereség könnyen a hatpárti szövetség széteséséhez vezethet, hiszen például az európai parlamenti (EP-) választáson máris kiderült, hogy külön listával indul a Párbeszéd. 

Mivel hódíthatja a jobboldal vajon vissza Budát?

Hiszem, hogy otthonunk komoly polgári hagyományaira tudunk építkezni a későbbiekben is. Beszélgetésre, együttműködésre, közös gondolkodásra és sok-sok munkára van szükség.

Mi lesz a folytatás? Marad kerületi képviselő, indul a polgármesterségért, vagy megpróbálja négy év múlva újra az országgyűlési képviselőségért indulni?

Budán születtem, a mai napig itt élek, minden ide köt.

Eddig sem a nagypolitikai karrier motivált, hanem az itt élők segítése.

Ezt szeretném folytatni a továbbiakban is, az eredménytől függetlenül. Továbbra is szívvel-lélekkel dolgozom Budáért, önkormányzati képviselőként, választókerületi elnökként és lelkes lokálpatriótaként. Hiszem, hogy folytatnunk kell a megkezdett munkát, hogy Buda továbbra is az összetartó közösségről, a baráti találkozásokról, a jó beszélgetésekről szóljon. Mindent el fogok követni a magyar kormánynál annak érdekében, hogy otthonunk tovább fejlődjön, hiszen itt élő lakosként továbbra is felelősségemnek tartom, hogy a budaiakat és óbudaiakat szolgáljam.

Kapcsolódó anyagok:
Agresszió helyett kompromisszumok – Gór Csaba a Mandinernek
Karácsony polgármestersége ámokfutás – Gór Csaba a Mandinernek
Elmaradt fejlesztések, meg nem valósult ígéretek a II. kerületben

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palakon
2022. május 03. 06:59
Szégyen. Az én szeretett Budám.
manitowoc
2022. május 02. 20:07
Ebben a Bp, 04 sz. OEVK-ban 2022-ben és 2018-ban majdnem azonos volt az érvényes szavazatok száma (most 85-tel kevesebb volt). Ez a fideszes Gór Csaba viszont 740 szavazattal kapott kevesebbet, mint 2018-ban a fideszes Varga Mihály. A "kétes közéleti teljesítményű" Tordai Bence 6 525 szavazattöbbséggel verte...
Armageddon
2022. május 02. 16:44
Az elbizakodottság, a gőg a hübrisz. Ez a bukta okozója. No meg, a legjobb nőt is megunják...
szárma
2022. május 02. 15:49
Nem vagyok meggyőződve a„protest- hangulat” hatékonyságáról – amelynek, ha egyáltalán alapja van, akkor az a korlátoltság lehet – inkább a választás és körülményeinek mindent felölelő mélyreható elemzését tartanám fontosnak, még az olyan csalafintaságokra kiterjedően is, mint az első választásukon aktivizálódott szavazók inspirálódása is. (Láttunk már karón varjút, pl. közel 3 évvel ezelőtt is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!