NOB alelnöke: Nyári olimpiát kellene rendeznie Magyarországnak

2022. május 02. 19:27

Juan Antonio Samaranch szerint kevés olyan ország van Európában, amely alkalmasabb lenne az olimpia megrendezésére, mint Magyarország.

2022. május 02. 19:27
null

Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint Magyarországnak meg kellene céloznia a nyári ötkarikás játékok megrendezését.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség első alelnökeként is tevékenykedő Samaranch vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett világkupaverseny miatt érkezett Budapestre.

A MOB honlapjának nyilatkozva úgy fogalmazott: 

ami abból is érzékelhető, hogy nagyon sok új sportlétesítmény épül Magyarországon”.

„Önökben megvan ehhez a szenvedély, a tapasztalat, a megfelelő sportdiplomácia”

„Kevés olyan ország van, ahol ennyire lelkiismeretesen viselik az olimpiai mozgalom gondját. Most már csak egyetlen dolog van hátra: célozzák meg az olimpiai rendezést. Önökben megvan ehhez a szenvedély, a tapasztalat, a megfelelő sportdiplomácia, és a kormányzás is sport-vezérelt” – magyarázta a spanyol sportvezető, a NOB néhai elnökének fia.

Hangsúlyozta,

Meglátása szerint az olimpia jövőjét illetően nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a tradíció és az újítások között, de a NOB-nál keményen dolgoznak rajta, mert a sikerhez a régi és az új tökéletes kombinációjára van szükség.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Black
2022. május 04. 09:20
Ez hiányzik még ennek az országnak ??????
Zsolt75
2022. május 03. 10:14
A gyíkvállú, lúdtalpas ellenzékiek úgysem hagynák. Személyes sértésnek veszik, ha bárki sportol.
Hatter
2022. május 03. 06:53
Hogy basznad szájba anyadat
NoSS
2022. május 03. 04:47
Nem emlékszem már orbán, tarlós, vagy borkai volt anno momentumos? Ők döntötték el, hogy népszavazás helyett visszalépünk.Ma már arról is csinálunk népszavazást, hogy a pörköltszaftot az ingen vagy a pofán kell e szétkenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!