A NATO-val szemben Oroszország alulmaradna – szakértők a Mandiner Vita eseményén! (VIDEÓ)

2022. május 07. 10:00

Miért veszített ilyen sok gépet Oroszország, és el fog-e esni Ogyessza? Ünnepelték-e a bevonuló oroszokat, és lesz-e atomháború? Szakértők vitatkoztak a Mandiner Vita eseményén!

2022. május 07. 10:00
null

A Scruton MCC-ben tartották a Mandiner Vita legújabb eseményét, melynek során a két hónapja tartó orosz-ukrán háború mérlegéről vitatkozott Bartha Dániel, kül- és biztonságpolitikai szakértő, az Egyensúly Intézet nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója és Demkó Attila, biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője. A moderátor lapunk főmunkatársa, Maráczi Tamás volt. 

Az eseményről szóló tudósításunkat itt olvashatja!

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sarzal
2022. május 08. 17:28
Milyen győztes? Még dobogó sem lenne az eredményhirdetésnél.
fogyatékos
2022. május 08. 12:58
Na, erre minimum tízezer diszlájk. Mi az, hogy a dicső Oroszország alulmarad azon szervezet ellen, aminek hazánk is tagja? Hát itt ez a nyíltan hazaáruló, oroszbarát mandineren nem járja. VISSZA AZ OROSZOKAT! Szovjetuniót!! Éljen rákosi, kádár, sztálin, hruscsov, brezsnyev! Tisztelet a hősöknek, éljenek a besúgók, vesszen 56!
BBrutus
2022. május 08. 09:32
A világ legnagyobb atomhatalmát nem lehet legyőzni, csak addig piszkálni, amíg elfogy a türelmük és kiirtják az emberiséget. Egyébként miért gondolja azt bárki is, hogy az Oroszok már minden hagyományos fegyvert bevetettek? Ha jól emlékszem az USA-t nemrég zavarta haza néhány strandpapucsos tálib Afganisztánból.
Dezsőke
2022. május 08. 06:41
GONDOLKODJ EMBER! OSZTOM AZ IGAZSÁGOT EZT EL KELL OLVASNOD Péter R. 6 ó. A nyugat addig keménykedik az orosz szankciókkal amíg Putyin be nem veti az atomot, ami harmadik világháborúvá változtatja az ukrán orosz konfliktust Már szinte mindenki számára kiderült, ebben a háborúban nem Ukrajna védelme, hanem Oroszország tönkretétele a cél. Putyin már többször kijelentette, hogy atombombát csak Oroszország egzisztenciájának, létének veszélyeztetésekor fog bevetni. Ezt a kijelentését a nyugat megint nem veszi tudomásul, újabb és újabb szankciókat kíván alkalmazni. A jelenlegi ukrajnai agresszió előtt Putyin világosan megmondta, számára hol a piros vonal. Nem vették komolyan, nem tárgyaltak vele, javaslatát lesöpörték az asztalról, aztán felháborodtak, amikor megtámadta Ukrajnát. Most megint nem veszik komolyan Putyin szavait, az atomháború lehetőségét. Jelenleg ott tartunk, hogy az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken kijelentette az USA célja Oroszország teljes legyengítése, hogy a jövőben ne legyen ereje más államokat megtámadni. Hétfőn két magas rangú amerikai tisztviselő Lengyelországban tartott sajtótájékoztatót, ahol kijelentették „„a háború végén egy legyengült Oroszországot akarnak látni”. Tehát a fő cél nem egy független Ukrajna, hanem Ukrajna feláldozásával kivéreztetni Oroszországot. Ez nem más, mint egzisztenciális fenyegetés Putyin számára, ami beindíthatja az orosz atom támadást. Akármi is történik, annyira nem tudják legyengíteni Oroszországot, hogy a meglévő több mint kétszáz atomtöltetű rakétájából ne tudjon legalább egy tucatot kilőni. Ha pedig néhány becsapódik az USA-ban és Európában, az már a harmadik világháború, aminek nem lesznek nyertesei, csak vesztesei. Hát érdemes lenne elgondolkodni hova vezethet Oroszország torkának további szorongatása. Az ukrajnai konfliktusból okulva észre kéne venni a világot irányító politikusoknak, hogy Putyin nem a levegőbe beszél. Talán jobb lenne tárgyalásokkal, mint atommal rendezni ezt a helyzetet. AZÉRT AZT HOZZÁTENNÉM, BIZONYOS HELYZETEKBEN NINCSENEK TOVÁBBI HELYZETEK, NINCSENEK TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK, NINCS OXIGÉNFELVÉTEL, SZÜLEINK SEM, GYERMEKEINK SEM, UKRAJNA SEM, USA SEM...SEMMI NEM LESZ, MIÉRT, KIÉRT IS AKARUK ÉPPEN A VESZTÜNKBE ROHANNI? GONDOLKODJ EMBER! ADJ HÁLÁT AZ ISTENNEK AZ ÉLETEDÉRT! VIGYÁZZ MAGAD ÉS MÁSOK ÉLETÉRE! Ne küldj több fegyvert! BÉKÉT AKARUNK! A RÉGI ÉLETÜNKET AKARJUK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!