Steinmetz: Ha kimutathatóan lemorzsolódtak a Jobbik-szavazók, a felelősséget nyilván a pártvezetésnek kell vállalnia

2022. április 08. 11:18

Steinmetz szerint a Vona Gábor-i irányt kellett volna tovább vinni az elmúlt négy évben.

2022. április 08. 11:18
null

Interjút adott a Válasz Online-nak Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, aki vasárnap 34, 45 százalékot szerezve alul maradt az 58,84 százalékot elérő kormánypárti Móring József Attilával szemben Somogy megye 3-as számú választókerületében.

A Marcali központú OEVK jobbikos jelöltjét a felelősségről is kérdezték, felvetve azt az elemzői gyanút, hogy

a csaknem 900 ezer elveszett ellenzéki szavazó zöme a 2018-as Jobbik-táborból morzsolódott le.

Ha ezt így ki lehet mondani, ki lehet mutatni, akkor a felelősséget nyilván a pártvezetésnek kell vállalnia” – mondta erre Steinmetz, aki szerint a Vona Gábor-i irányt kellett volna tovább vinni az elmúlt négy évben. Steinmetz azért hozzátette: Jakab Péter vezetésével „mélyről szedte össze magát a párt„, hiszen a 2019-es EP-választáson 6 százalékot kaptak. „Az előválasztási tárgyalásoknál látszott a Jobbik ereje és Jakab Péter érdekérvényesítő képessége. A listás helyek kiosztásában, vagy abban is például, hogy 29 választókerületben jobbikos jelölt indulhatott végül” – mondta a politikus, aki szerint „a Fidesz folyamatosan hazudozott”, erre pedig nem volt ráhatása Jakab Péternek.

Steinmetz Márki-Zayról is óvatosan fogalmazott. Emlékezetes: a miniszterelnök-jelölt kommunistázós-fasisztázós hírhedt mondatait épp Steinmetz társaságában mondta a fonyódi piacon, azonban a jobbikos politikus úgy véli:

ez hiba volt, hibázni pedig emberi dolog.

Aki többet beszél, mint amennyit alszik, természetes módon követ el hibákat. Tény: nem egy ilyen hiba volt. A konkrét beszédről: nagyobb felsorolás része volt, értettem a mondanivalóját, de ennyire kiragadható mondatot kiejteni a száján… Nem volt szerencsés” – fogalmazott.

„Márki-Zay Péter eljött Fonyódra azért, hogy megtolja a kampányomat, másnap viszont csak erről a rosszul sikerült mondatról beszéltek – országosan és persze helyben is. A választókerületemben sokáig beszédtéma maradt. És nem csak a fideszeseknél” – tette hozzá.

Steinmetz tehát megengedőbb volt az ellenzéki vezetőkkel szemben, ellentétben párttársával: a békéscsabai Stummer János például keményen beszólt Jakab Péternek, aki pedig Márki-Zayba állt bele a választás másnapján.

A teljes interjút itt érheti el.

„2+2=3” – A Jobbik szavazóinak egy része átment a Mi Hazánkhoz, a baloldali szavazók közül sokan inkább otthon maradtak. Bővebben is érdekel.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 08. 19:29
Ez volt a vonai út vége. Az EP választáson 6%-ot kaptak és most sem többet.
Szles
2022. április 08. 16:42
Elég gyenge interjú újságírói szempontból Egy igazi kérdés van, hogy odaadta e a fizetését a kórháznak. Persze nem adta oda. Ennyit is ér ez az ember. Vízilabdázóként szerettem.
Akitlosz
2022. április 08. 16:37
Nem a szavazók változtak meg, hanem a Jobbik. A mai Jobbiknak a névazonosságon és néhány személyen kívül sok köze nincsen a régi Jobbikhoz, amelyre korábban szavaztak a szavazók. Azok a szavazók vörösökre NEM szavaznak, akárhogyan is trükköznek a bolsevikok, közöttük az új Jobbikkal, akkor sem.
khomeini
2022. április 08. 16:14
Pedig az uszodában tanulhatott volna betyárbecsületet....... :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!