Fidesz: Máris hatalmi harc indult el Miskolcon a polgármester és a DK-s frakció között

2022. április 08. 16:34

A miskolci baloldal több tagja kihátrált Veres Pál mögül, aki egy 8 milliárdos hitelt akart megszavaztatni a közgyűléssel.

2022. április 08. 16:34
null

Hatalmi harc indult a miskolci baloldalon: a választások után máris megpuccsolta a DK Miskolc polgármesterét – számol be közösségi oldalán a Fidesz helyi szervezete. 

Mint írják: Veres Pál – aki 2019-ben az ellenzék jelöltjeként nyerte meg a polgármester-választást – elveszítette a rendeletalkotáshoz szükséges közgyűlési többségét, mert

a miskolci baloldal több tagja kihátrált mögüle.

„A várost egy 8 milliárdos giga hitelcsapdába akarták belerángatni a csütörtöki közgyűlésen, ami egyet jelentett volna azzal,hogy Miskolc csődbe jut. Ezt a tervet frakciónk az első pillanattól ellenezte, a DK frakciója pedig utólag kihátrált” – ismertetik.

„Frakciónk eleve nem támogat olyan intézkedéseket, amelyek nem szolgálják a várost vagy a miskolciak érdekeit. Az pedig már a politikai vicc kategóriája, hogy Miskolc baloldali polgármestere a jobboldali ellenzékkel akarja megszavaztatni a rendeleteit, amikor a saját frakciójának DK-s képviselői sem támogatják ebben” – folytatják a posztot, amely úgy zárul: Miskolcon „új szintre lépett Veres Pál és a várost irányító Velünk a Város frakció kapcsolata. Miskolc baloldali vezetői már a közgyűlésben sem képesek egymással szót érteni. Alkalmatlanok a város vezetésére” – zárul a összegzés.

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jámbortalan
2022. április 09. 13:12
Megindult a hatalmi harc. Hát persze. Minek azzal sokat várni. Nem nehéz elképzelni, mi lett volna itt, ha az ellenzék nyeri a választásokat
syphax
2022. április 08. 23:43
Veres Pál korábban kitűnő matematika-fizika szakos gimnáziumi tanár és később gimnáziumi igazgató VOLT! Se szeri se száma a matek-fizika országos tanulmány versenygyőztes és olimpikon diákjainak...ez tény! Viszont. Annál érthetetlenebb, hogy egy ilyen kiváló szakember ne tudta volna azt, hogy ÓRIÁSI A KÜLÖNBSÉG EGY VÁROS--NAGYVÁROS--POLGÁRMESTERKÉNTI VEZETÉSE ÉS EGY ELITGIMNÁZIUM MINT ISKOLA VEZETÉSE KÖZÖTT--TANÁROSTÚL, DIÁKOSTÚL, GAZDASÁGI SZAKEMBEREK GARMADÁIKOSTÚL EGYÜTT. Az meg hogy a 8 milliárd Ft.-os ÓRIÁSKÖLCSÖNT AZ ELLENZÉKÉVEL, MISKOLC FIDESZ-Kdnp- FRAKCIÓJÁVAL AKARTA VOLNA MEGSZAVAZTATNI, NOS AZ EGY ABSZOLÚTE POLITIKAI DILETTANTIZMUSRA ÉS PÁNCSERSÉGRE MUTAT RÁ. AZZAL EGYIDEJŰLEG AKARTA VOLNA MINDEZT A SZERENCSÉTLEN VERES, HOGY A VÁROSI KÉPVISELŐTESTÜLET 3 DB DK-S TAGJA IS MEGTAGADTA(!!!) AZ "ÜGY" MEGSZAVAZÁSÁT. NOHA 2019 OK.13-ÁN ÉPP ŐK A DK-SOK SEGITETTÉK ŐT, VERES-T A POLGÁRMESTERI BÁRSONYSZÉKBE.....BLICKFANGOS ÜGY..NEMDE???
Chardonnay99
2022. április 08. 21:42
Összefogás a hatalomért, a pénzért. Reménykedtek a balos polgik a győzelemben és korlátlanul hozzáférhető pénzforrásokhoz, most ez ugrott. Beindul a marakodás, a helyezkedés. Csak hajrá! És itt is bukni fognak!
Senki Alfonz
2022. április 08. 18:54
Egyszerű a helyzet oka: egy matektanár ne menjen politikusnak, mert beleőrül a logikátlan, aljas, mocskos esztelen folyamatokba!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!