Baloldali elemző: Az ellenzéki szavazók egy része befogott orral szavaz Márki-Zay Péterre

2022. április 03. 17:20

Nagy Attila Tibor szerint az igaz kérdés az, hogy az Orbán-ellenesség erősebb-e a körükben.

2022. április 03. 17:20
null

A részvétel valószínűleg nem éri majd el a 2018-as számot, de a budapesti növekedés bizakodásra ad okot az ellenzéknek, akik amiatt viszont aggódhatnak, hogy olyan fellegváraikban, mint például Szeged, nem mennek sokan voksolni. Emögött akár Márki-Zay Péternek a baloldalon való népszerűtlensége is állhat – vélekedik Nagy Attila Tibor.

„Elvileg még elérhetjük a 2018-as részvételi szintet, de úgy tűnik, kicsit lelassult az a növekedés a választói hajlandóságban, ami 13 órakor érezhető volt” – mondta az Indexnek Nagy Attila Tibor, akit a 15 órakor közzétett, 52,75 százalékos részvételi adatok kapcsán kérdeztünk.

A politikai elemző kifejtette, bizakodásra ad okot az ellenzéknek, hogy Budapesten erősödik a részvétel, és a főváros körüli agglomerációban is – ahol most jobb eredményre számíthat a baloldal, mint 4 éve –, ugyanis 2018 óta sokan költöztek ki Budapestről.

Izgalmas lesz, milyen eredmények születnek Pest megyében – vélekedett a politikai elemző. Nagy Attila Tibor arról is beszélt, hogy az ellenzéknek erősítenie kellene olyan, hagyományosan baloldali fellegvárakban, mint Szeged, ahol magasabb részvételre számíthattak.

Ha ez így marad, gondba kerülhet az ellenzék, amelynek a saját fellegvárait magabiztosan kellene hoznia 

– vélekedett a szakértő. Az Index kérdésére, hogy Márki-Zay Péternek az ellenzéki törzstáboron belüli alacsony elfogadottsága lehet-e az oka annak, hogy egyes ellenzéki fellegvárakban alacsonyabb a részvétel, Nagy Attila Tibor úgy fogalmazott:

Az ellenzéki szavazók egy része biztosan befogott orral szavaz Márki-Zay Péterre, de az igazi kérdés az, hogy az Orbán-ellenesség erősebb-e a körükben.

A politikai elemző azt is hozzátette, a kormánypártok szintén jobb eredményekre számíthattak olyan, stabilan jobboldali megyékben, mint például Szabolcs-Szatmár-Bereg, ahol elmarad a részvétel az átlagostól.

Nyitókép: YouTube

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. április 03. 19:20
Makibajomnak hónapok óta iszonyatos bűze van. Ezekszerint a ballibsik is érzik.
zakar zoltán béla
2022. április 03. 19:20
Ha látlak-hallak, akkor BideniUSA gáza hánytorít el méltóságodtól!
Türelem
2022. április 03. 19:19
Tudod, a szomorú, hogy közülünk, zsidók közül sokan jobban utálják Orbánt, mint a koalíciós nácikat. Már csak olvasnak a náci időkről.......
zakar zoltán béla
2022. április 03. 19:19
Ha látlak-hallak, akkor BideniUSA gáza hánytorít el méltóságodtól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!