A 444 szerint az orosz és a fideszes propaganda miatt nem akarnak fegyvert szállítani a magyarok

2022. április 23. 19:06

A magyarok 90 százaléka – ez világrekordnak számít – kimaradna a háborúból, se katonát, se fegyvert nem küldene, a szankciókkal szemben is szkeptikus a lakosság, számol be a portál egy felmérésről.

2022. április 23. 19:06
null

Mit gondol a világ az orosz-ukrán háború néhány alapkérdéséről? Erre keresett választ az Ipsos közvélemény-kutatása, amelynek keretében a világ 27 országában kérdeztek meg 500-1000 helyi lakost – számol be róla a 444.hu.

A magyarok ki akarnak maradni az orosz-ukrán háborúból

A portál írása kiemeli, hogy a magyarok elsöprő háromnegyede támogatja, hogy befogadjuk a háború elől menekülőket, ami majdnem pontosan megfelel a világátlagnak. Bár a világon mindenütt azt gondolja a túlnyomó többség – 72 százalék –, hogy az országának katonai értelemben ki kell maradnia a konfliktusból, ez az arány nálunk ennél is sokkal magasabb.

A magyarok 90 százaléka – ez világrekordnak számít – kimaradna a háborúból, se katonát, se fegyvert nem küldene, a szankciókkal szemben is szkeptikus a lakosság.

A portál szerzője, Szily László szerint ez az orosz és a fideszes propaganda miatt van így.

Azzal az általános jellegű kijelentéssel, hogy „A hazámnak támogatnia kell bármilyen független országot, ha azt megtámadja egy másik”, az összes megkérdezett 70 százaléka értett egyet, ebben minimális volt az ingadozás a különböző országok között. Kivéve egy négyes csoportot, amelynek a tagjai sokkal kevésbé szolidárisak, mint szinte mindenki más a világon.

A magyar megkérdezetteknek ugyanis csak 53 százaléka értett egyet ezzel, ami a második legbarátságtalanabb hozzáállás az egész világon. A magyar népesség az egyik legkevésbé együttérző az ukránokkal az egész világon – írja Szily.

Van még két kategória, amelyben majdnem világelsők vagyunk

Nálunk gondolják majdnem a legkevesebben az egész világon, hogy egy független ország védelmében megéri többet fizetni a benzinért és a gázért.

(Nyitókép: Ábrahám Gergő angoltanár magyaráz óráján az ukrajnai háború elől Magyarországra menekült gyerekeknek a fővárosi XV. kerületi Czabán Általános Iskolában 2022. március 28-án. MTI/Máthé Zoltán)

 

 

 

 

 

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2022. április 24. 12:47
Esti mese 444-es fajtársaknak: Volt egyszer egy hülyegyerek Aladár, aki minden nap belekötött Misibe. Csúfolta, lökdöste, ellopta az uzsonnáját. Egyszer Aladár rossz emberbe kötött bele. Mikor Ivánnal kezdett ki, amaz nyílt színen megrakta az iskolafolyosó közepén. Aladár még akkor is Misit szidta, de segítséget is kért. Misi megvonta a vállát, odadobott egy csomag sebtapaszt, majd elsétált. Akinek volt egy csepp esze, az egyetértett Misivel. Csak a kis Mózes kárhoztatta Misi szívtelenségét. Mózes egy hülye, és újságíró akar lenni a 444-nél.
ptrfarkas43
2022. április 24. 12:28
A háború pártiak húzzanak ki Ukrajnába, ne itt verjék a nyálukat.
Coollog
2022. április 24. 12:16
Ami Magyarországnak volt használható régi fegyvere, azt úgy tudom, Iraknak adtuk. Jelenleg nincs nélkülözhető fegyver, hadsereg is talán csak lesz értelmezhető formában. Legfeljebb vehetnénk nekik fegyvert. Na de kitől is? Akkor adják oda ők, de ne a mi pénzünkön. Mi azt adunk, ami nekünk van, és az legalább annyira segítség.
Csomorkany
2022. április 24. 11:05
Lehet, hogy a világátlagnál egy kicsit jobban ismerjük Ukrajnát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!