A gyerekeink biztonsága a legfontosabb - Gáspár Győző a Mandinernek

2022. március 30. 16:00

„A Fidesz a garancia arra, hogy nem keveredünk bele a szomszédban zajló háborúba. A gyerekeink miatt is fontos, hogy vasárnap sokan szavazzanak” – mondja lapunknak Gáspár Győző, aki elment a március 15-i Békemenetre, majd a napokban bejelentkezett a Fidesz-tagságra is.

2022. március 30. 16:00
null
Sal Endre
Sal Endre

Miért volt fontos, hogy az első sorban sétáljon a Békemeneten?

Nem volt fontos, de valószínűleg a szervezőknek is tetszett a jelenlétem, mert ők mondták, hogy menjek az első sorban. Boldog vagyok, hogy képviselhettem Salgótarjánt, a cigányságot, a lelkünket. Hihetetlen sok pozitív élményt kaptam a Békemeneten. Ez számomra egy új közeg volt, de az embereken láttam, örülnek, hogy velük tartok. Boldogan mentem haza este.

Olyannyira boldog lett, hogy azóta a Fideszbe is kérte a felvételét.

Én mindig is Fidesz-párttag akartam lenni, mert zseniálisnak tartom, amit felépített.

Az időzítés, gondolom, nem a véletlen műve…

Persze, hogy nem,

nyernünk kell április 3-án, és én mindent megteszek érte.

Négy hete járom az országot, csütörtökön például call centerezni fogok, a Miskolcon és vonzáskörzetében élőket fogom felhívni telefonon, és mindenkit arra biztatok majd, hogy menjen el szavazni.

De miért?

Mit, miért?

Miért érezte úgy 48 évesen, hogy közelednie kell a politikához?

Mivel korábban volt egy elég szigorú szerződésem, amelyben

az szerepelt, hogy sem az istenhitemről, sem a politikai szimpátiámról nem beszélhetek,

nem tettem. Ez a szerződés viszont lejárt. Ezért.  

Volt köze a politikához korábban?

Annyiban igen, hogy 2006-ban az önkormányzati választáson elindultam Nógrádmegyer polgármesteri székéért.

Igen, most, hogy mondja, olvastam valahol, hogy alig 5 százalékot kapott…

Nem vettem komolyan.

Megszámolta már, hogy a békemenetes sétája után hányan követték ki a közösségi oldalakon?

Sokan.

Bántja?

Nem, hiszen mellette sokan jöttek, vagy húszezerrel több követőm lett.

Haknikat is mondtak le?

Tíznél többet, de ez sem érdekel.

Mocskos kutya, áruló, lefizetett bérenc, talpnyaló. Kiről írták mindezt kommentekben?   

Gondolom, rólam.

Ez sem bántja?

Higgye el, jókat kacagok ezeken a véleményeken. Az viszont bántott, hogy többen is a hét éve elhunyt édesanyámat emlegették. Az ő képe alá is csúnyákat írtak. Az bántott, a többi lepereg rólam, hiszen 23 éve vagyok közszereplő.

Olyan is elhangzott, hogy Győzike védelmet kér a Fidesztől,  biztosan rossz úton jár megint, hiszen már volt egy adócsalásos ügye, ahol elítélték. Ezen is kacag?

Ezektől a megjegyzésektől inkább hányingerem van, annyira süt belőle a gonoszság.

Mi a véleménye Orbán Viktorról?

Korszakos politikus, hihetetlen a fellépése,

nem lehet nem odafigyelni rá, egyszerűen zseniális.

Találkozott már vele személyesen?

Még 1999-ben, amikor szintén a Fidesz volt hatalmon. Eljött Salgótarjánba, s ott készítettem vele egy közös fotót. A képet amúgy később kitettem a Facebook-oldalamra. De akkor persze nem volt érdekes, hiszen még nem volt Győzike show, sokkal kevesebben ismertek.

A mostani Békemenet végén nem találkozott a miniszterelnökkel?

Három méterre álltam tőle, de nem akartam zavarni.

A családon belül hogyan fogadták a békemenetes sétáját?

A Gáspár-családban mindenki fideszes, tehát nem volt meglepetés, az unokatestvéreim közül viszont volt, aki megorrolt rám, mert nekik az ellenzék a szimpatikus.

Említette, hogy a cigányságot is képviselte a Békemeneten. Nekik miért fontos ez a mostani választás?

A gyerekeink biztonsága a legfontosabb. A Fidesz pedig garancia arra, hogy nem keveredünk bele a szomszédban zajló háborúba. A gyerekeink miatt is fontos, hogy vasárnap sokan elmenjenek szavazni. 

Ugyebár évtizedeken át az RTL Klubon szerepelt, legutóbb a ValóVilág egyik műsorvezetőjeként, ám jelenleg nincs szerződése a csatornánál. Mit gondol, lesz folytatás?

Ezt nekik kell tudniuk. Az azonban nem esett jól, hogy pont egy ValóVilág-os műsorvezető-társam azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy reméli, ezek után megválnak tőlem. Ennél persze okosabbak. Tudják, hogy 23 éve szerepelek képernyőn, és 23 éve hozom a nézettségi rekordokat.

A kereskedelmi televízióknál pedig a nézettség a legfontosabb mutató.

Még egy valóban gonosz kommentet idézek: azok után, hogy Gáspár Győző nem is olyan régen két hónapot volt zárt osztályon, nem meglepő, hogy belépett a Fideszbe.

Ha valaki a másik egészségi problémájával viccelődik, az aljas és éppen ezért szóra sem érdemes. Annyit azért megjegyeznék: most mindenki azzal foglalkozik, hogy én fideszes vagyok, az valahogy nem érdekes, hogy van olyan párt, amelyik pénzt ajánl a celebeknek a támogatásukért. Engem is megkerestek, három Instagram-posztért kaptam volna hárommillió forintot. Hányinger.    

Tegyük fel, most vasárnap nyer a Fidesz. Jövőre pedig milliós koncerttámogatási lehetőséggel keresik meg önt az állam részéről. Mit válaszolna?

Azt, hogy köszönöm szépen, elfogadom.

És ha azt mondják, legyen politikus?

Köszönöm szépen, nem kérek belőle, nem nekem való. Nem értek hozzá.

A két oldal közti falakat nézve, gyanítható, mostantól kettőzött erővel figyelik, mikor hibázik majd…

Huszonhárom éve nézik. Ha a lányaim túlsúlyosak voltak, azért szidalmaztak, ha lefogytak, akkor meg azért, hogy nem adok nekik elég ennivalót. Nálam több kritikát kevesen kaptak ebben az országban.

Ön is szokott kritizálni: például több fórumon is azt mondta, Isten ments, hogy Márki-Zay Péter legyen a miniszterelnök. Mi a baja vele?

Ha én elmegyek egy fellépésre, alaposan felkészülök.

Ha elmegyek Sopronba, nem úgy köszönök be, hogy jó estét, Nyíregyháza!

Ha valaki kiáll a nyilvánosság elé, nem hibázhat annyit, mint ő, főleg nem ebben a pozícióban.  

Mit szól a szomszédban dúló háborúhoz?

Nagyon megvisel. A minap láttam a tévében, hogy tömegsírokba temetik az ártatlan, civil áldozatokat. Ha belegondolok, hogy Magyarországon is ez történne, vagy hogy nekünk kellene két szatyorral elhagynunk az otthonunkat, abba belehalnék! Nekem mindkét nagyapám harcolt a II. világháborúban. Meséltek is róla. Kisgyerekként büszke voltam rájuk, de gyűlölöm a háborúkat.  

Azt hallottam, iskolákba jár előadásokat tartani gyerekeknek. Miről beszél? A Big Brotherről vagy a Győzike showról?

Egyikről sem. A szeretetről, a bizalomról és a barátságról beszélek, leginkább az ő nyelvükön. Van tapasztalatom bőven a témában, hiszen sok olyan idézőjeles barátom volt, aki csak azért közeledett hozzám, mert híres lettem. Volt olyan barátom is, aki el akart adni rólam egy hamis történetet valamelyik újságnak. Pénzért akart eladni engem! Fájt, de ma már nem a barátom.

Beszélek a szeretetről is, meg Istenről.

Úgy tűnik, az előadások alapján szeptemberben megjelenik a könyvem is ebben a témakörben, remélem, kapaszkodót jelent majd a fiataloknak.

Az istenhit mikor lett fontos az életében?

Mindig is az volt. Most, hogy építkeztem, az első volt, hogy készítettem egy kápolnát a telken belül. Azt is kevesen tudják rólam, ha valahol fellépek, és ott alszom, másnap mindig elmegyek a helyi katolikus templomba misére. Mint itthon. Minden este imádkozok és beszélek az Úrhoz, s megköszönöm neki azt, hogy itt lehetek a Földön. Nálunk a családban húsvét a legnagyobb ünnep. A karácsonyt sajnos bepiszkította a pénz. Az számít, hogy kinek nagyobb a karácsonyfája, és hogy ki milyen drága ajándékot vesz vagy kap. A húsvét tiszta ünnep maradt. Az utóbbi két évben a vírus miatt csak interneten nézhettem a vasárnapi szentmisét. Ültem a nappaliban és sírtam, annyira szerettem volna ott lenni. Idén szerencsére már ott lehetek a templomban. 

Hallgatom, amiket mond, s valahogy nincs szinkronban azzal a Győzikével, akit a kereskedelmi tévékben láthattunk.

Nincs, mert én nem az az ember vagyok. A Győzike shownál a nézettség miatt

el kellett játszanom, hogy hülye gyerek vagyok.

A készítők szerint erre volt igény. Én nem az az ember vagyok, aki állandóan ordibál vagy kidobja a tévét az ablakon. Az egy szerep, egy karakter volt, amely kétség kívül nagy nézettséget hozott, nekem pedig ismertséget és komoly bevételt, de ha lehetne, szabadulnék ettől a karaktertől. Pont a múltkor mondtam Beának, hogy ahhoz képest, hogy ötvenötször összevesztünk a képernyőn, öt éve egy hangos szó nem volt közöttünk. Én nem Győzike vagyok, a hülye gyerek, hanem Gáspár Győző, akinek mindene a családja, a felesége és a két gyermeke. Amikor elmegyek az iskolákba előadást tartani, minden alkalommal azt mondja a végén a tanár, hogy maga olyan kulturált, normális, egészen más jött le a képernyőről. Legutóbb, mikor kórházban voltam, egy nővér hitetlenkedett. Azt hitte, bejövök, hangoskodni fogok, kiabálni. Mert ezt látta a tévében.    

Azért ne legyünk igazságtalanok, sokat köszönhet az RTL Klubnak.

Persze, rengeteget. De a Győzike show régen véget ért már,

jó lenne, ha az emberek megismernék az igazi Gáspár Győzőt.

Feltéve, ha kíváncsiak a nem annyira vicces, komolyakat mondó Gáspár Győzőre.

Szerintem kíváncsiak lennének arra is. Egyébként pedig természetes, hogy mindenki változik. Negyvennyolc éves vagyok, elment az idő, szeretném lassan, hogy a lányaim megházasodjanak, hogy unokáim szülessenek, hogy nagypapa lehessek. Szeretnék kicsit többet pihenni is, de egy valami biztosan megmarad az életemben, a koncertezés.

Legfeljebb majd idősek otthonában lép majd fel…

Nem, nem. A mai tizenévesek kívülről fújják a húszéves Romantic-slágereket.   

Mi lett volna önből, ha nem kapja fel a média anno?   

Hentes a képesítésem, valószínűleg ezt csinálnám. Kétszáz kilós lennék, mert nem motiválna a színpad, hogy lefogyjak, árulnám és szeletelném a húst, és járnék disznóvágásokra. Szép szakma, de azért jobb, hogy nem így alakult…  

Már csak egy kérdés maradt: mi lesz vasárnap?

Tuti, hogy nyerni fogunk!

Én leszek a legboldogabb ember a Földön, amikor vasárnap este Orbán Viktor kiáll majd a pulpitushoz, és azt mondja: hölgyeim és uraim, győztünk!

Fotók: Ficsor Márton

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2022. április 02. 16:38
A tébolyult Orbán márt öreg,a Gáspár Győző az ideális vezető lesz a Fideszben,mert ez is elég hülye hozzá,hogy átverjék és tovább fosztogassák az országot.Nesze nektek szektatagok ilyen és ezek valók nektek.
Takagi
2022. március 30. 19:53
Naúgye hogy a szélsőlibsik a legnagyobb rasszisták. Nekik az AVH-s módszerek, LMBTQ-s mentalitás a követendő példa. Beteges gyűlőlködő prolik.
Menhetten
2022. március 30. 19:24
Fideszben a helyed Győzike! A te szinted...
2022. március 30. 18:50
Nagyot nőtt a szememben Győzike! Eddig csak a butuskát láttuk, de most kiderült, hogy komolyan gondolkodik. Bárcsak a többi ballib is követné a példáját. Gondolkodni mindenkinek szabad, ahogy a családot védeni is-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!