Ha Márki-Zayon és a baloldalon múlna, nálunk is négyszeresére nőne a gáz ára

2022. március 25. 14:35

A magyar baloldal felelőtlenül azt sürgeti, hogy hazánk szüntesse be a földgázszállítást Oroszországból.

2022. március 25. 14:35
null

Hollandiához hasonlóan Magyarországon is négyszeresére nőne a családok gázszámlája, ha a magyar kormány a baloldalra, vagy éppen Volodimir Zelenszkij ukrán elnökre hallgatna, akik az orosz energiaimport betiltását szeretnék elérni – írja az Origo.

Valkó Eszter egykori műsorvezető Hollandiába költözött a családjával, és nemrég beszámolt a háború hatásairól. „A pénztárcájukon érzik, mert olyan az infláció, ami 1977 óta nem volt itt, Hollandiában. Csak annyit mondok, két héttel ezelőtt egy nagy dobozos vaj 3,5 euró volt, most 4,5” – mondta el a Hollandiában tapasztalható élelmiszerár-emelkedésről.

Ezt követően szót ejtett a lakossági gáz áráról is. „Tavaly télen 150 eurót fizettünk a gázért, most pedig 650-et. A gázért dolgozunk, ami elképesztő. Mikor megkaptuk a számlát, nem hittem a szememnek, azt hittem, tévedés” – nyilatkozta a volt műsorvezető.

Magyarországon a rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyarokat ez idáig enyhébben érintette az árak háború okozta drasztikus emelkedése,

köszönhetően a kormány intézkedéseinek sikerült az emelkedésnek gátat szabni, és a hosszú távú orosz gázszerződéseknek is köszönhetően a gáz ára sem kúszott fel – húzták alá a cikkben.

A baloldal eltörölné a rezsicsökkentést és elzárná a gázcsapot is

Miközben a magyar baloldal felelőtlenül azt sürgeti, hogy hazánk szüntesse be a földgázszállítást Oroszországból, azzal hitegetik a lakosságot, hogy ez nem jelentene problémát. Azonban nem kell szakembernek lenni annak belátásához, hogy az orosz gázcsapok elzárása nehéz helyzetbe hozná Magyarország energiaellátását.

Ezt nagyon jól tudja Márki-Zay Péter energiapolitikai felelőse, Holoda Attila is, mégis arról beszélt a szombati hajdúszoboszlói kampányfórumon összegyűlteknek, hogy „nem kell amiatt aggódni, hogy megfagyunk” – emlékeztet a portál. Az Origo továbbá Kocsis-Cake Olivio ATV-s nyilatkozatát is felidézi. A Párbeszéd politikusa nemrég arról beszélt, hogy szerinte szankciókat kell kivetni az energiahordozókra is, „el kell zárni az orosz energiacsapat”.

Ahogy arról pedig portálunk többször is beszámolt, a baloldal miniszterelnök-jelöltje többször is kijelentette, hogy eltörölné a rezsicsökkentést.

Nyitóképen a baloldal vezető politikusai. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
márami
2022. március 25. 17:07
Felháborító hazugságokat terjesztetek Mandiner. Az ellenzék nem mondja azt, hogy be kell szüntetni a földgázszállításokat Oroszországból, ez egy szemenszedett hazugság. Ahogy az is hazugság, hogy háborúpártiak lennének. Ezt a propaganda mondja. Itt ha valaki háborúpárti, az a gazdátok legnagyobb pajtija, Putyin, akinek a nevét még valahogy nem sikerült kiejtenie a száján a békegalambbá átlényegült Orbánnak. Egészen gyomorforgató, hogy azt az ellenzéket szapuljátok és vádoljátok hazugságokkal, amelyik évek óta szorgalmazza az Oroszországtól való függőség csökkentését, és azt az Orbánt véditek, aki már ki se bír mászni Putyin hátsójából, annyira beleragadt.
Takagi
2022. március 25. 17:05
Sőt lenne az több is hiszen kell a sok csúszópenz is.
-... -.-
2022. március 25. 15:58
-zsoltkom- "Ha Márki-Zayon és a baloldalon múlna, nálunk is négyszeresére nőne a gáz ára" Még párszor hangsúlyozni kellene az emberi szabadság ellenében a pénz, az olcsóság fontosságát, hogy értelmet nyerjen... „Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.” - Orbán Viktor Hát a lókupec, a piaci kofa kutyafasza Orbán üzleti érzékéhez. Nemzeti becsületet rubelért és olcsó orosz gázért! "Országkerítők, népzsebvágók, Kiváltságolt heresereg, Fölbérelt becsület-sirásók, A hazugságban mesterek: (...) Learattok, habzsoltok mindent; Nyomaitokban nő a gaz. A szegény, ki nem látja istent, Azt képzeli, ti vagytok az."
KBA98
2022. március 25. 15:55
addig csomagoljon, amíg lehet és menjen vissza oda ahonnét eljött, mert a büntetés nem marad el. Ennyi szemétségért nagy büntetés jár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!