Baloldal: el kell zárni az orosz energiacsapot

2022. március 02. 10:20

Kocsis-Cake Olivio kijelentette, a béke elérése érdekében szankcióval kell sújtani az orosz energiahordozókat.

2022. március 02. 10:20
null

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese az ATV Start című műsorában kijelentette, Oroszország energia-nagyhatalom, abból van pénze háborúzni, hogy az energiát drágán adja el. „Ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni” (a videón 6:15-től) – jelentette ki Kocsis-Cake Olívio, erről a Híradó számolt be.

A baloldali közös, Márki-Zay Péter által vezetett választási listán szereplő politikus azt is elmondta (a videón 7:12-től), hogy amennyiben a háború végét, a békét el lehet érni szankciókkal, akkor ezt meg kell lépni,

szankcióval kell sújtani az orosz energiahordozókat

– érvelt.

A Híradó arra is felhívja a figyelmet, hogy Magyarország gázellátásának túlnyomó többségét az orosz gáz adja. Hazánkban továbbá jelentős részben fűtéshez használják ezen energiahordozót, tehát amennyiben az ellenzéki politikus által javasolt intézkedések megvalósulnának, komoly nehézségekkel kellene szembenéznie a magyar lakosságnak.

A Párbeszéd politikusának kijelentéseit az alábbi videóban nézheti vissza:

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. március 07. 11:02
BESZÉLJÜNK AZ IGAZSÁGRÓL Frei Tamás szerint távolabbról kell Putyin agressziv lépéseit nézni/részlet Mert ez hosszútávon hiba és provokáció! Abban a tévhitben élni, hogy Oroszország, a világ egynyolcadát elfoglaló hatalmas ország, a maga óriási erőforrásaival, nyersanyag és embertartalékaival nem áll majd előbb-utóbb talpra. Ez alapján ennek az amerikai gondolkodásnak a képviselői úgy vélték, és erről elemzéseket is publikáltak fajsúlyos külpolitikai szaklapokban, hogy hiba volt a kelet-európai országokat a NATO-ba bevenni, és aztán a Nyugat határait még tovább tolni, és csak tolni és tolni, most már egészen az alvó orosz medve torkáig. A hidegháború idején Szentpétervártól Berlinig tartott az oroszok védelmi pufferzónája, vagyis 1600 kilométer széles volt. Ma viszont Észtország keleti határától már csak ennek az egytizede, összesen 160 kilométer. Magyarországot és a többi volt szovjet „műhold-országot” szerintük sosem szabadott volna bevenni a NATO-ba, hanem semleges ütközőzónának kellett volna meghagyni őket, mert egyszer úgyis feltámad az orosz medve. És ha feltámad, akkor meg miért kell irritálni? Mint ahogy Németország is talpra állt az első világháború után, és a győztesek a kapzsiságukért a nácizmust kapták cserébe. Az lett a vége az értelmetlenül és túlzó agresszivitással behabzsolt területfoglalásnak. Tehát ha elveszi tőlük a konzervatív héja-Amerika, pontosabban a NATO-nak álcázott Nyugat, ezek a Jeff-félék, akkor előbb-utóbb fegyveres konfliktus lesz belőle. Hát most az lett. Mert Ukrajnában elszakadt az oroszok cérnája. Amikor úgy tűnt, hogy már 160 kilométer sem marad az ezerhatszázból. Hanem nulla!
yes_we_can
2022. március 04. 21:10
Holoda Attila /és követői(is)/ határozottan állítja :"Tényleg nem értem, miért kell hazudni?? Soha, sehol, egyetlenegy ellenzéki politikus nem "követelte" a gázszállítások leállítását! Lassan írom, mert látom, hogy a külügyminiszter lassan már csak csak szótagolva tud beszélni, ezért lehet, hogy olvasni is csak szótagolva tud: S O H A, S E N K I! Egyébként pedig egyenesen rémhírterjesztés azt mondani, ha elzárnák a csapot, akkor nem lesz fűtés."
Gonella
2022. március 02. 16:00
vánszorogjál ki a gázórádig és zárd el. csak akkor hogy lesz süti olivióóóó
szürkeSzarvas
2022. március 02. 13:21
Jézus. Ugyanolyan hülye niggerbőrben mint a Tordai majomarcbőrben..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!