Márki-Zay Péter programja: a rezsicsökkentés megszüntetéséről

2022. január 01. 10:54

A Mediaworks hírcentruma összefoglalta Márki-Zay Péter elmúlt időszakban kifejtett nézeteit a rezsicsökkentésről.

2022. január 01. 10:54
null

Mint ismert, Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentésről azt nyilatkozta: „Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”. Szerinte a rezsicsökkentés káros, mert „ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is”. Márki-Zay azt is kifejtette korábban: „Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.”

„A Fidesz-féle rezsicsökkentés fenntarthatatlan. Lehetetlen megállítani a világpiaci árakat a határon. A megoldás az épületszigetelés, megújuló energiatermelés és energiahatékonyság” – fogalmazott a baloldal jelöltje. „Mi Hódmezővásárhelyen 77 százalékkal csökkentettük az idősek otthonának rezsiköltségeit. Ezt energiahatékonysági fejlesztésekkel sikerült elérni: napelemek adják az áramot, napkollektorok termelik a meleg vizet, falszigeteléssel és nyílászárócserével pedig csökkentettük az energiafelhasználást” – fejtette ki Márki-Zay Péter még december elején.

(Nyitókép: Facebook)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. január 01. 15:06
Nemsokára bejelenti programpontként a 13. havi villany, víz és gázszámlát.
skin777
2022. január 01. 13:01
És igen, itt a napi első adag táp a kalaposoknak. Igaz már lejárt, igaz összeollózott szar propaganda de kit érdekel. Hogy valakiben ennyire ne legyen tartás, hogy a központ fontos kérdésekre adott válaszait várja és habzsolja...
púpos
2022. január 01. 12:35
"„Mi Hódmezővásárhelyen 77 százalékkal csökkentettük az idősek otthonának rezsiköltségeit. Ezt energiahatékonysági fejlesztésekkel sikerült elérni: napelemek adják az áramot, napkollektorok termelik a meleg vizet, falszigeteléssel és nyílászárócserével pedig csökkentettük az energiafelhasználást” – fejtette ki Márki-Zay Péter még december elején." Beszélj, beszélj még! Például arról, hogy ezek a beruházások mikorra térülnek meg! És arról is beszélj még, hogy ha mindezt Pakssal meg rezsi csökkentéssel oldottad volna meg, akkor mennyi idő? Meg arról is beszélj még, hogy a 10 vagy 20% kinek a zsebében landolt. Olyan jó lenne, ha még beszélnél!
Brandon the great Negro
2022. január 01. 11:49
Azt vajon tudja MZP, hogy az ún. rezsicsökkentés a lakossági fogyasztókra vonatkozik, a nagy környezetszennyezőkre nem, azok piaci árat fizetnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!