Még ma betiltják a gabonakivitelt Magyarországról

2022. március 04. 19:35

Az agrárminiszter szerint az orosz-ukrán háború miatti áremelkedésre reagál a kormány ezzel az intézkedéssel.

2022. március 04. 19:35
null

Minden gabonakivitelt még ma betilt a kormány az Ukrajna ellen indított orosz háború okozta áremelkedések miatt – számolt be a Portfolio. Nagy István agrárminiszter szerint az orosz-ukrán háború miatti áremelkedésre reagál a kormány ezzel az intézkedéssel. A tiltást azután hozta meg a kormány, hogy

a gabona ára drasztikus emelkedésnek indult a tőzsdéken. 

Mivel Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonaexportőre, így az ország ellen indított háború miatt a búza ára 14 éve nem látott magasságba emelkedett. A Portfolio megjegyezte, hogy emellett várhatóan az étolaj ára is emelkedni fog az ukrán háború miatt, mivel Ukrajna a világ legnagyobb napraforgóolaj-termelője és exportőre.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2022. március 06. 07:54
Figyelem! Figyelem! Csapataink nem állnak harcban. A kormány a helyén. Az ország gabonaellátása biztosítva. Az ellenzék ezt most nem támadja.
pitypang1125
2022. március 05. 07:28
Nagyon helyes. Egyébkét egyszerűbb lett volna egy olyan törvénycsomagot elfogadni, hogy amelyik gazda, minimum 70-80%-ban nem hazai piacra termel, az egy fillér állami támogatásban se részesülhessen.
remenyjo
2022. március 05. 07:06
Haza áruló libsik
Gyzoltan
2022. március 05. 07:05
Reménykedem a zsidóság józan, meghatározó, és mértékadó tényezőiben, hogy megtalálják Magyarország számára azt a lehetséges politikai utat, mely gazdasági lehetőséggel párosulva lehetővé teszi Magyarország részére a túlélést, s nem szolgáltatják ki Magyarországot, a cionista internacionalista liberalizmusnak, mely diktatórikus uralommá vált Európában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!