Varga Judit: Kötelességünk megvédeni a szülők jogait

2022. február 16. 22:10

Az MCC Budapest Summit vendége volt az igazságügyi miniszter.

2022. február 16. 22:10
null

A szülők jogait meg kell védeni – erről beszélt az MCC Budapest Summit rendezvény egy kerekasztal-beszélgetésén Varga Judit. Az igazságügyi miniszter úgy véli, a gyerekeknek meg kell tanítani, hogy mi a jó és mi a rossz, azonban ezt nem lehet törvényileg szabályozni, a jogszabályok csak az alapokat tudják biztosítani.

Társadalmunk a családok erejére épül, emiatt garantálnunk kell a családok jogait - jelentette ki az Mathias Corvinus Collegium (MCC) csúcstalálkozóján Varga Judit.

A szabadság erről szól: senkit nem kötelezhetünk semmire

– jelentette ki a politikus, aki egyébként egy kerekasztal-beszélgetésen vett részt a konferencián, amelynek témája a tanítás során felmerülő jogok és kötelezettségek voltak. Varga Judit felhívta a figyelmet arra, hogy a saját jogainkat nem lehet a közösségben betöltött szerepünktől függetlenül értelmezni, mert a társadalom felé is vannak kötelezettségeink és felelősségünk.

„Amikor emberi jogokról beszélünk, nem lehet azokról kontextus nélkül beszélni” – fogalmazott. Varga Judit felidézte, hogy nyolcszáz évvel ezelőtt, 1222-ben született meg az első magyar alkotmány. „Más a társadalmi rend, de a jogállamiság alapja ott kezdődött, hogy meghatároztuk, hogyan védjük meg az egyén jogait bármilyen hatalmi önkényességgel szemben” – magyarázta a miniszter.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a tíz évvel ezelőtt elfogadott magyar alaptörvényt is részben amiatt támadták, mert abban világosan benne van, hogy a jogok mellett a társadalom tagjainak kötelezettségei is vannak.

Varga Judit a mai napot emblematikusnak nevezte, emlékeztetett, hogy az Európai Bíróság ma hozta meg azt a politikai döntését, amivel elítélte Magyarországot amiatt, mert a magyar Országgyűlés elfogadott egy gyermekvédelmi törvényt. Szerinte a citált jogszabály összhangban van az európai értékekkel, és egyébként is tagállami hatáskör.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netbakter
2022. február 18. 10:14
Igaza van, a Szülőnek joga eldönteni hogy neveli a gyerekeit. Csak azt nem értem akkor miért egy porbafingó kurmánya diktálja az irányt. Neveljük úgy mint ők a sajátjaikat? Lopásra, családra, sikkasztás ra. Sokba kerül Ormány család az országnak. A pápa azért még próbál titkolózni, de a vejkó
Frutti
2022. február 17. 09:00
ez az ítélet , csak erről szólna?
Ati Papa
2022. február 17. 08:58
Márki-Zay, Dobrev, Donáth, Juszt és a többi hazaáruló most boldogan tapsol, hogy az EU jól megszívatta Orbán Viktort. Csak azt felejtik el, hogy a Magyarország kárára hozott intézkedésnek örülnek annyira. Nem kétséges, hogy ha ők kerülnek hatalomra teli csövön fog beáramlani a szenny az országba a fent említettek legnagyobb gyönyörűségére.
Gyzoltan
2022. február 17. 07:35
"Varga Judit: Kötelességünk megvédeni a szülők jogait" Egyetértek! Remélhetőleg ugyanarra gondolunk... A magyarság, Magyarország számára nem lehet mértékadó a transzvesztita, pedofil perverz, az iszlámmal kéjesen szeretkező cionista Brüsszel! Az internacionalista-cionista alapon működő Brüsszel felé semmiféle, észszerű kompromisszumnak csomagolt, szervilis, opportunista megalkuvás kizárt, bizonyítéknak tekintető a kormány alkalmatlanságára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!