A Bibliát mesekönyvnek, Päivi Räsänent „fapinának” nevezte Tóta W.

2022. február 19. 16:11

„Mi a teendő ezekkel az agresszív, bibliás hülyepicsákkal?” – kérdezi Facebook-oldalán a balliberális újságíró.

2022. február 19. 16:11
null

Tóta W. Árpád is közzétette véleményét Facebookon Päivi Räsänen ügyéről. Ismert: a finn kereszténydemokrata politikust azért fogták perbe hazájában, mert egy 2004-es cikkében a Bibliát idézve úgy fogalmazott; „Isten az embert férfinak és nőnek teremtette”, 2019-ben pedig – egy egyházi vitához hozzászólva – Szent Pált idézte közösségi oldalán. 

A Mandinernek adott minapi interjújában Räsänen úgy fogalmazott. „A társadalom szekularizálódott, és a keresztény hit irányába általánosságban is ellenségesebbé vált a hangulat. Néhány évtized alatt összeomlott a finnek hite a kereszténység alapelveiben. Bár a Szentírás maga továbbra is engedélyezett könyv nálunk, de a kereszténységen alapuló vélemények képviselete, mint például azon véleményé, hogy a házasság csak férfi és nő között valósulhat meg, politikailag egyre kevésbé elfogadható.” Arra is figyelmeztetett, hogy

Európában a keresztények szólásszabadságát különböző módokon próbálják korlátozni.

Räsänen mellett Budapesten is kiálltak egy szimpátiatüntetés keretében, amiért a politikus ki is fejezte a háláját. Tóta W. Árpád balliberális publicista írásában azonban nincs köszönet: az újságíró „ájtatos finn asszonyság”-nak nevezi a politikust, akiről az a véleménye, hogy „semmi értelme ezért perbe fogni, láthatóan épp elég baja van neki, meg általában mindenkinek, aki az életét ilyen-olyan mesekönyvekből akarja berendezni”.

„Pál megírta, bazmeg. Nem elítélni kell ezeket, hanem kiröhögni. Hát Asterix mit üzen, mama?” – méltatalankodik Tóta W., aki egyszerre rúg bele Räsänenbe, és a keresztényekbe is.

„Érdemes viszont beszélni az effélékről, ugyanis ez egy típus. A fapina, aki a bibliáját maga elé tartva kotkodácsol arról, hogy kinek kit bűn szeretnie, meg hogyan kellene élni másoknak. Igazát és fülsértő károgását arra alapozza, hogy írva vagyon. Tehát a jóistennel, de minimum Pállal száll vitába, aki nem ért egyet.

Természetesen ebből van hímnemű változat, azon belül egy csomó pedofil, de haladjunk sorjában. Koncentráljunk az abortuszról, mások szexualitásáról, mások szabadságáról prédikáló csoroszlyákra. Mi a teendő ezekkel az agresszív, bibliás hülyepicsákkal?” – folytatja Tóta W.,

aki egy progresszív újságírótól nem várt választ ad az utolsó kérdésére.

Tóta W. a Bibliából idéz – „az asszonyok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincs megengedve nekik, hogy beszéljenek, hanem engedelmeskedjenek, ahogyan a törvény is mondja. Ha pedig meg akarnak tudni valamit, otthon kérdezzék meg a férjüket, mert illetlen az asszonynak a gyülekezetben beszélnie.” (1Kor 14) – majd levonja a következtetést: „Szóval az a helyzet, kisanyám, hogy ha szerinted a biblia és pláne Pál apostol mondja meg, kinek hol a helye és hogyan kell élnie, akkor neked kurvára kuss van”.

 

„Pofa súlyba, és végképp nincs képviselősködés meg belepofázás a férfiak dolgába, pláne nem KÉT férfi magánügyébe! Ha meg ez nem tetszik, akkor talán ideje elgondolkodni azon, hogy lehet abban a könyvben más hülyeség is. Vagy megkérdezni erről egy férfit alázattal és csendben. Én már válaszoltam is. Menj békével, a konyhába!” – zárja posztját Tóta W.

Nyitókép: Tóta W. Árpád Facebook-oldala/Media1

Összesen 360 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libakergető
2022. február 23. 17:54
Ha ő mondhat ilyeneket, akkor én is. Ez egy herélt, impotens majom!
kitiltott
2022. február 20. 21:09
Ez nemcsak Tóta W hanem a HVG BŰNE is. Aljas provokáció .. Ez is azt bizonyítja hogy nincs itt semmiféle diktatúra meg rezsim .. Ha Ezek a moslék kultúra gyöngyszemek is megjelenhetnek. Szerintem Európában nálunk a legszabadabb a sajtó..ahogy a Soros Army beis vallotta ..
NagyLaci
2022. február 20. 16:37
A rasszizmust ma sajtószabadságnak hívják...
Coccothraustes
2022. február 20. 11:25
Tóta W hamarosan Homonnayval együtt a pokoban sírja ríja és csikorgatja a fogát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!