A Kúriához fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

2022. február 10. 18:33

A PDSZ reagált arra, hogy a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bírósági végzést, és jogellenesnek nyilvánította a január 31-én tartott pedagógussztrájkot.

2022. február 10. 18:33
null

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Facebook-oldalán jelentette be döntését, mint írták, a „szakszervezetek a Kúriához fordulnak felülvizsgálati kérelemmel, mivel álláspontjuk szerint jelen eljárásban kizárólag az elsőfokon a Kormány által előadott jogi érvek alapján lehetett volna vizsgálni a sztrájk jogszerűségét.”

Ennek ellenére a másodfokú bíróság a jogellenességet az elsőfokú végzés meghozatalát követően bekövetkezett tény és arra alapított, új kérelmezetti érvelés alapján vizsgálta. Ezen eljárásjogi hiba orvoslására a felülvizsgálati eljárásban van lehetőség – tették hozzá.

Az ügy előzménye, hogy csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla a 2022. február 10-én tárgyaláson kívül hozott ítéletével az elsőfokú bíróság végzését megváltoztatta és megállapította, hogy a 2022. január 31. napján tartott sztrájk jogellenes volt.

Nyitókép: PDSZ Facebook-oldala

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. február 11. 18:04
miért nem a soroshoz? netán ceu?
konzervatív átlagpolgár
2022. február 11. 11:47
Ami itt folyik a kommentszekcióban az hányinger. Olvassa végig valaki egyszerre. Ember ember, magyar magyar ellen uszít. Nagyon okos, túlművelt és bátor emberek fotelből alázzák a pedagógustársadalmat. Az már döfi. Ha így lehet uszítani még mindig Magyarországon akkor fejben még mindig a Rákosi korszak tempójánál tartunk csak a keretezés más. Azóta eltelt 70 év és volt 2 "rendszerváltás". Mikor vesszük már észre hogy hülyét csinálnak belőlünk?
konfucius
2022. február 11. 07:45
Kollégák, ez szégyen. Kezditek ti is a szélbernizést, fordultok mindenhová is. Tanárként mondom: a pedagógusok túlnyomó többsége elutasít titeket, ti nem képviseltek minket. Fordulhattok, ahová akartok, támogatás nélkül önjelölt idióták vagytok, semmi más.
flesh ripper
2022. február 11. 06:06
Mi ez? Meleg pedagógusok szakszervezete? Mi ez a logo?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!