Magyar Nemzet: Jogellenesnek nyilvánította a pedagógussztrájkot a bíróság

2022. február 10. 15:19

A lap értesülései szerint a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bírósági végzést.

2022. február 10. 15:19
null

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bírósági végzést, és jogellenesnek nyilvánította a január 31-én tartott pedagógussztrájkot.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) január 28-án délután jelentette be, hogy a bíróság első fokon nekik adott igazat a még elégséges szolgáltatás ügyében, tehát kimondta végzésében, hogy jogszerű lesz az általuk benyújtott szabályok szerint a hétfői sztrájk. Erre reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miszerint a fellebbezési idő miatt már biztos, hogy nem lehet törvényes a hétfői pedagógussztrájk, emiatt arra kérte a két szervezetet, hogy várja meg a jogerős bírósági ítéletet.

A pedagógusok döntő többsége távol maradt a sztrájktól

Az EMMI adatai szerint országosan a pedagógusok kevesebb mint egyötöde vett részt a mai sztrájkban. Bővebben is érdekel...

 Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2022. február 12. 10:37
Ha a pedagógus szakszervezeteknek lenne egy kis eszük, akkor olyan ajánlattal ülnének le tárgyalni a kormánnyal: vállalják, hogy a választásokig nem sztrájkolnak, s ha a Fidesz győz cserébe 40-50 %-os béremelést kérnek záros határidőn belül, ellenkező esetben egekig érő sztrájkot szerveznek. Amennyiben ezt nem teszik meg, indirekt módon bebizonyítják hogy vörösök és az ellenzék orkjai mellett politizálnak manifeszt.
NorthernOutlaw
2022. február 11. 07:33
A sztrájk jogellenes volt, de a pedagógusok fizetését emelni kell nincs mese. A Fidesz a maga javára tudja ezt fordítani, hülye ha itt harcolni akar.
fogas paduc
2022. február 10. 20:43
Ezek ennyire idióták? Ha az I. fokot határidőn belül megfellebbezték, akkor az nem volt jogerős ítélet. A II. fok a jogerős ítélet. Persze ezt is meg lehet " fellebbezni" - a " bíróság törvénysértett" vagy vmi hasonló indokkal...
nyugalom
2022. február 10. 20:13
Nyomulnak a libsikomcsik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!