Márki-Zay Péter Iványi Gábort kérné fel államfőjelöltnek

2022. február 07. 16:01

Hozzátette ugyanakkor, hogy az ellenzéki pártok fognak dönteni a jelölésről.

2022. február 07. 16:01
null

A Telex szerint Iványi Gáborral találkozott Márki-Zay Péter a hétvégén, és megkérdezte tőle, hogy elvállalná-e az államfőjelöltséget „Én nem vagyok abban a pozícióban, hogy a hatpárti konszenzus hiányában felkérjem. Csak érdeklődtem, hogy nyitott lenne-e egy ilyen felkérésre”  – mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a portálnak, hozzátéve, a pártvezetők fognak dönteni a jelölésről. Márki-Zay szerint még úgyis határozhatnak, hogy nem vesznek részt az államfőválasztásban, hiszen az ellenzék azt szeretné, hogy a köztársasági elnököt ne az Országgyűlés válassza, hanem közvetlenül az állampolgárok.

Nem zárkózna el a felkéréstől Iványi Gábor, elvállalná a feladatot, ha felkérik a pártok. Ezt ő maga erősítette meg a Telexnek a hétfő délután.

Bármilyen furcsán is hangzik, nem vagyok egy könnyen beszélő ember. Ha azonban muszáj megszólalni, akkor kész vagyok beszélni”

– fogalmazott. 

A portál ugyanakkor hozzáteszi: a Jobbik még nem állt be Iványi mögé, Jakab Péterék egy nemzetközileg elismert magyar professzort szeretnének indítani. 

Kapcsolódó

Tettekre készülök, nem gesztusokra – Novák Katalin a Mandinernek

Ideológiai hidegháborúra kell berendezkednünk, ahol a szabadság és a szabadosság áll egymással szemben – véli a Fidesz jelöltje. Interjú a társadalom kihívásairól és az államfői szerepről. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI / Kallos Bea

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. február 09. 14:30
Hack Péter?
manitowoc
2022. február 08. 12:12
"A Telex szerint Iványi Gáborral találkozott Márki-Zay Péter a hétvégén, és megkérdezte tőle, hogy elvállalná-e az államfőjelöltséget" Nagyon szerencsétlen ötlet MZP részéről. Remélhetően elutasítják az MZP mögött álló pártok. (Iványi teljesen alkalmatlan államfőnek. Az nem lenne érv, hogy választottak meg már alkalmatlanokat.)
rókabácsi
2022. február 08. 10:04
tragi komikum!
21 gramm
2022. február 08. 08:20
MZP: amikor a sötétség elbizakodottsággal párosul. És még tetézi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!