Márki-Zay: Mi hűséges partnerei leszünk az EU-nak és a NATO-nak, ebben a kérdésben is igazodva a közös állásponthoz

2022. február 22. 20:16

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt leszögezte: ha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor ezt természetesen ők is támogatni fogják.

2022. február 22. 20:16
null

Kedd este Németországból jelentkezett be az ATV Egyenes Beszéd című műsorába Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje egy berlini romkocsmából beszélt Rónai Egonnak, a háttérben Kunhalmi Ágnessel és Tóth Bertalannal, valamint a kinti magyarokkal. Márki-Zay elmondta: útja – melynek során többek között szociáldemokrata és zöld társelnökökkel, Andreas Michaelis külügyi államtitkárral is tárgyalt – több célt is szolgált: bemutatkozó és támogatást kérő körútnak minősült.

Az első téma az orosz-ukrán konfliktus volt. Márki-Zay leszögezte: „Magyarországnak egy olyan miniszterelnökre van szüksége, akinek a NATO-tagság egy olyan érték,

Mi hűséges partnerei leszünk az EU-nak és a NATO-nak, ebben a kérdésben is igazodva a közös állásponthoz” – tette hozzá, aki cinikus választ adott arra a kérdésre, hogy mit szól az ukránoknak küldött magyar lélegeztetőgépekhez?

„Hát, hogy ha a magyar kormány adja az ukránoknak a lélegeztetőgépet, akkor én kezdek aggódni az ukránok egészségéért, mert ebben nem volt túl sikeres a kormány” – válaszolta Márki-Zay.

A következő felvetés az volt, hogy ha ő lenne a kormányfő, adna-e fegyvereket Ukrajnának? Márki-Zay úgy felelt, hogy ez is a NATO döntésén múlik:

Rátérve a németországi találkozóira, Márki-Zay elmondta: úgy látja, hogy a jogállamisági mechanizmus életbe léptetése a német koalíciós pártok közös álláspontja. Elmondta: biztosították a német kormányt és a német ipart is arról, hogy mindannyian jobban járnak, „ha olyan tisztességes emberek irányítják Magyarországot, akik nem Putyint, hanem az EU-t és a NATO-t tekintik szövetségesüknek”.

A teljes adást, amelyben szó esik a londoni magyarok szavazásáról és Iványi Gáborról is, alább tekintheti meg.

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2022. február 23. 11:35
Megbízható partner= seggnyaló
roughneck
2022. február 23. 09:16
Marki-Quisling-Zay Peter, a CIA magyorszagi rezidense es miniszterelnok-jeloltje.
orygabor
2022. február 23. 08:48
Ilyesmiket mondott Werh Henrik 1941. júniusában. Aztán mi lett a vége?!
Csikasz
2022. február 23. 08:45
Faszom geci, majd aki rád szavaz az menjen el Ukrajnába meghalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!