Inkei Péter szerint a Liget Projektet is felfüggesztik, ha a baloldal nyer

2022. február 17. 12:00

„Tabula rasát csinálnánk” – mondta a baloldal kulturális szakpolitikai vezetője.

2022. február 17. 12:00
null

Interjút adott az Indexnek Inkei Péter, a baloldal kulturális szakpolitikai vezetője, aki úgy fogalmazott: „Tabula rasát csinálnánk, így állnánk hozzá minden új kinevezéshez”. 

Nyulak és bogarak

Inkei a beszélgetésben kitért a Liget Projektre, és általánosabban a környezetre is. „Nekünk most a legnagyobb kihívás a Homo sapiens hihetetlen arroganciája. Az ember térfoglalása a világban a természet és a többi faj kárára ugyanolyan elfogadhatatlan, mint a Fidesz fizikai térfoglalása.

Mindenhova építeni kell valamit, utat, gyárépületet, és sehol nem marad a nyulaknak meg a bogaraknak semmi zöld”.

 A Magyar Zene Házáról is úgy fogalmazott, hogy „szétnyúlik, terebélyesedik”.

Liget Projekt

Az interjúban Inkeitől megkérdezték azt is, mi lesz a Liget Projekt sorsa, ha a baloldal nyer. 

Az biztos, hogy minden beruházást föl kell függeszteni, a budai várban is, a Hajógyári-szigeten is, és az egész országban”.

Elmondja azt is, hogy őt „a Gyurcsány-kormány idején reaktiválták”, „mindig a megyei beruházásokat kellett visszanyomni”. Mint fogalmaz, „ez a fajta beton meg nyomulás nem fideszes dolog, de itt ez erősen kinőtt”.

Így ívelt a pályája a baloldal régi-új kultúrmindenesének

A kultúrkáder című írásában Békés felvázolja Inkei pályaívét a későkádári technokráciától a balliberális kabineteken át a Soros-hálózatig. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI / Kallos Bea

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. február 18. 13:47
Szerintem a kilépés 51/49 lenne a kilépés javára
palicsi
2022. február 17. 18:35
Leállítani a liget projektet?! Helyes! Ne épüljön semmi, rothadjon le minden, úgy mint a fővárosban, vagy ahogyan az "átkosban" történt. Bocs, most jut eszembe, hogy hiszen épült... Ott van a vaskefe! Csodálatos egy giccs, igaz!
kronosz85
2022. február 17. 16:06
2002-ben is ezt csináltátok.
Agnieszka
2022. február 17. 15:56
Inkei Tibor, a háború előtti és utáni világ sztár sztárfotósának a fia. Szőts István és Szellay Alice unokaöccse. Igazi rossz pénz nem vész el, nem volt kötelező a kádár korban állami karrier és utána, talpig SZDSZ színekben sem. Amit itt lead, az vészt jósló. Ez lenne a Nagy Visszatérés, ha vissza szavazzák őket. A sok szerencsétlen azt hiszi, h. az építkezések leállításával megspórolt pénzt megkapnák, zsebbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!