Ilyen lett a Magyar Zene Háza

2021. december 16. 17:41

Elkészült a Magyar Zene Háza, a Városligetben álló alkotás sajtóbejáráson a Mandiner is részt vett. Galériánk.

2021. december 16. 17:41
null

Elkészült a Magyar Zene Háza, a japán Sou Fujimoto Városligetben álló alkotása január 22-én nyílik meg a nagyközönség előtt. A sajtóbejáráson lapunk is jelen volt, beszámolónkat ide kattintva olvashatja. 

Az elkészült épületről készült galériánkat pedig alább tekintheti meg: 

Fotó: Ficsor Márton
Fotó: Ficsor Márton

*** 

Fotó: Ficsor Márton
Fotó: Ficsor Márton

***

Fotó: Ficsor Márton
Fotó: Ficsor Márton

***

Fotó: Ficsor Márton
Fotó: Ficsor Márton

***

Fotó: Ficsor Márton
Fotó: Ficsor Márton

***

Fotó: Ficsor Márton
Fotó: Ficsor Márton

***

Fotó: Ficsor Márton
Fotó: Ficsor Márton

*** 

Fotó: Ficsor Márton
Fotó: Ficsor Márton

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csöncsön
2021. december 18. 13:36
A képek alapján egyszerűen gyönyörű. Remélem lesz alkalmam élőben is megtekinteni hamarosan.
confitür
2021. december 17. 15:14
Csoda, hogy sikerült befejezni a libernyákok ellenállása mellett. Ha sikerülne a Liget Projektet az eredeti tervek szerint megépÍteni, és működésbe hozni, az egész világ Budapstre látogatna. Ez részben kárpótolna bennünket az eléggé el nem Ítélhető aljas módon elárult olimpia rendezés miatt. Most Franciaországban sem fenékig tejföl minden, mégis örülnek annak,hogy olimpiát rendezhetnek. Érdekes. Köszönjük meg Fekete Győr Andrásnak,és hazaáruló gengsztereinek, hogy Párizs már legalább kétszer Budapest meg belátható időn belül egyszer sem. Bravó.
bunko_jobbos
2021. december 17. 11:40
Így ránézésre van egy kis 70-es évekbeli vidéki művelődésiház-fílingje. Biztos ismeritek, mikor világmegváltó fiatal építészmérnökök kaptak lehetőséget, és akkor forradalmi dolgokat terveztek. Aztán mára lepusztultak, és kiderült, hogy ez is csak olyan, mint a fiatalok összes forradalma (a felvilágosodás, kommunizmus stb.): azt hiszik, hogy ők majd megváltják a világot, mindent összekevernek, aztán meg kiderül, hogy lófaszt se csináltak, legfeljebb pár ezer embert (Fo., Oroszo.: milliókat) kivégeztek. Pl. Makovecz első építményei is ilyen szarok, csak ugye van, aki tovább tud fejlődni. De ahhoz tehetség kell... Persze élőben kéne látni, hogy megítéljük. Az viszont biztos, hogy a turisták ilyen külsőségekre ömlenek (lásd. Barcelona, Szent Család-templom vagy Hundertwasser stb.), úgyhogy végeredményben jó ötletnek tartom a hugyos-szaros hajléktalantelep helyett. Ha Budapesten elkészülnek ezek a látványos beruházások (vár, Várkert Bazár, Kossuth-tér, kupolaprogram (sokan nem is tudják, hogy az mi), Liget-projekt, stadionok, Közl. Múzeum, gellérthegyi sikló, csarnokok garmadája (elsikkadt, hogy pl.. a Vadászati Világkiállítás ürügyén jól felújították a fos Hungexpot)), akkor Budapest, ami eddig is egy elképesztően szép város volt (nem, nem én mondom, külföldi turisták), most rátesz egy fokozattal. Így kell modern gazdaságot csinálni. Nagy értékünk Budapest, nem szabad hagyni a moslékosoknak, hogy garázdálkodjanak benne, bár ott ők a többség, az országban viszont mi.
mucsay
2021. december 17. 05:27
nekem se tetszik. a fehér csigalépcső koppintás, a többi összevissza. van modernből szép, ritka, és ez nem az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!