Reagált a nagyobbik kormánypárt az Európai Unió Bíróságának szerdai ítéletére

2022. február 16. 11:15

Magyarországot valójában a gyermekvédelem miatt akarják megbélyegezni – szögezte le közleményében a Fidesz.

2022. február 16. 11:15
null

A kormánypárt közleményében „hónapok óta tartó politikai bosszúhadjárat újabb állomásaként” értékelte a szerdai ítéletet, amelyben az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága elutasította a Magyarország és Lengyelország által benyújtott, az uniós költségvetésből származó finanszírozás igénybevételét a jogállamiság elveinek tagállamok általi tiszteletben tartásához kötő feltételességi mechanizmus ellen irányuló kereseteket.

Fidesz: Előre meg volt írva az ítélet Magyarország ellen

„Brüsszel nem akar belenyugodni abba, hogy

ezért indították az egész „jogállamisági dzsihádot”, ezért akarják megbélyegezni, elítélni és megbüntetni hazánkat” – írta a Fidesz.

A kormánypárt szerint Brüsszelben „előre meg volt írva az ítélet Magyarország ellen”, kihirdetését pedig a magyar választásokra időzítették, így akarják a „Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalt” hatalomra segíteni.

Hozzátették: a baloldal miniszterelnök-jelöltje megmondta, hogy a baloldal hatalomra kerülése „főnyeremény lenne Brüsszelnek”, hiszen a baloldali kormány beengedné az LMBTQ-propagandát az óvodákba és iskolákba is. 

Április 3-án védjük meg a gyermekeinket, védjük meg Magyarországot! – szólított fel közleményében a Fidesz.

(MTI)

Nyitóképen: Varga Judit Magyarország igazságügyi minisztere. Fotó: John Thys / pool / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. február 16. 20:44
Most látom csak, hogy milyen kis pulykatojás a miniszter asszony! Nem baj, én szeretem az ilyen fiatalos kis éretlen arcokat, mert hasznos - bár becsapós - az optikai tuning, sőt, jó a szemnek!!
Rocktoberi
2022. február 16. 15:55
Ne erőlködj már ennyire, Marhageddon! Rég kiikszeltelek.
Rocktoberi
2022. február 16. 14:20
Az Európai Bíróság elfelejtette azt a részt is idézni a Lisszaboni Szerződésből amely kimondja, hogy "jogállamisági" problémákesetén pénzt lehet megvonni a tagállamoktól. Valószínűleg azért nem idézték mert ilyen passzus nincs is benne.
Rocktoberi
2022. február 16. 13:55
Az Európai Bíróság pár százalékot szerzett a FIDESZ-KDNP-nek az ingadozók közül. Senki sem szereti ha aljas férgek pofátlanul zsarolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!