Politikai ítéletet hozott az Unió Bírósága a gyermekvédelmi törvény miatt

2022. február 16. 10:06

A magyar és lengyel kereset kapcsán született döntés a bizonyíték: Brüsszel visszaél a hatalmával.

2022. február 16. 10:06
null
Varga Judit
Varga Judit

„Politikai ítéletet hozott az Unió Bírósága a gyermekvédelmi törvény miatt! Az Európai Unió Bírósága ítéletet hozott a magyar és lengyel kereset kapcsán. A döntés elő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával. Az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket. Brüsszel nem tudja annyiban hagyni, hogy a magyar emberek népszavazáson mondhatják el a véleményüket. A bürokratikus elit nem akarja elfogadni a magyarok szabad döntését és véleményét!”

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2022. február 16. 18:20
Roman Herzog (1937 - 2017) -- nem más, mint Németország volt elnöke (és korábban a német Alkotmánybíróság elnöke) ezt írta az Európai Bíróság (EJC) ítélkezési gyakorlatáról készült tanulmányában: "A leírt estek azt mutatják, hogy az EB szándékosan és szisztematikusan félre dobja a nyugati civilizációnak a jogi normák értelmezésére vonatkozó elveit, hogy a döntései pongyola érvekre alapítja, hogy figyelmen kívül hagyja a jogszabályalkotói szándékot, vagy éppen épp az ellenkezőjére fordítja, és kitalál jogelveket, amelyek aztán alapul szolgálnak későbbi ítéleteihez" („The cases described show that the ECJ deliberately and systematically ignores fundamental principles of the Western interpretation of law, that its decisions are based on sloppy argumentation, that it ignores the will of the legislator, or even turns it into its opposite, and invents legal principles serving as grounds for later judgments.”) Lehet, hogy túlzás, de úgy tűnik, egyes ítéletekre igaz. A tanulmány itt olvasható: https://euobserver.com/opinion/26714 .
Gyzoltan
2022. február 16. 17:55
Az iszlámmal fetrengő prostituált keresztényellenes cionista Brüsszel jogállamiságról, s egyebekről szaval? Hiányzik ez nekünk?
Squalline
2022. február 16. 13:09
Sajnos ez csak kis reszben igaz. Marmint a gyerekvedelmi torveny. Barcsak ennyirol lenne szo. A helyzet sulyosabb. Innentol kezdve lenyegeben barmely tagallam kikozositheto es szankcionalhato konkret jogforrashoz nem vagy csak igen tavolrol es kozvetve kototten. Ez a legbrutalisabb deficitje az EU alapertekeinek, hiaba allitjak az ellenkezojet. Lenyegeben megtestesiti mindazt, ami egy autokratikus anti-jogallam. Azaz nem tudod mit kell betartanod, mert nincs leirva sehol, de szamonkerhetok rajtad es totalisan ellehetetlenithetnek. Az egyetlen esely, hogy az EU eszhez ter, es legalabb a reszleteket kidolgozza. Ennek hianyaban a tortenelemkonyvekben az utokor ezt nyugodtan egyutt emlitheti sztalinnal es hitlerrel, mint az ezredeves romai-geman jogi kultura meggyalazasat. Mi a baj azzal, hogy zsido vagy? Hat hogy zsido vagy, takarodj, matol nincsenek jogaid. Mit nem tartasz tiszteletben? Hat a proletariatus jogait. Miert? Mert nem vagy proletar, takarodj, matol nincsenek jogaid. Sok tagallam ugy tesz, mint a muncheni egyezmeny megkotoi hitlerrel egy asztalnal ulve. Felrenez. Nem tiltakoznak. Kussolnak. Erdekeit ugy fogja fel, hogy majd ellavirozunk valahogy. Ugyan mar, minket ez nem erint, nem nagy ugy. Majd kimagyarazzuk, kibrusztuljuk, kibulizzuk, hogy minket ne erintsen. Ha netalan holnaptol mi nem leszunk jogallam valakik szerint, majd diplomaciaval megoldjuk, megdumaljuk. Szudeta videk? Ausztria? Nem gond, nem ugy van az. Van abban igazsag is. Vegtere is teljesen igazsagos ez igy. Jobb a bekesseg, kussolas, szinfalak mogotti csures csavaras. Mivelunk nincs gond, mirank nem vonatkozik. Aztan megtortent, amit senki sem akart elhinni. Odalett Lengyelorszag, Benelux allamok, Franciaorszag, pillanatok alatt. De a pelda egyben ramutat az ugy lenyegere is. Hiaba emlegetjuk az ezredeves romai german jogelveket. Ez a nemzetkozi jog terulete immar, csak alkotmanyos es civil jogi kerdesnek alcazva. Azaz a brutalis erdekek es eropolitika szintere. Hiaba alcaztak ezt biroi dontesnek. Ez utobbi mar csak puszta aberracio, cinizmus. Mit tehet a magyar kormanyzo ero, kulonosen ha nyerni akar aprilisban? Nem tudom, oszinten. De a gyerekvedelmi torveny keves ehhez. Es nem is magyarazat. Itt tobbrol van szo. Az EU felszamolja tagallamokat. En amondo vagyok, hogy kokemeny kuzdelemmel nyerni kell aprilisban a fidesznek. Aztan ha ez sikerul, akkor lehet meg kell alazkodni kicsit. Bizonyos kompromisszumok aran. Es bizni abban, hatha uj szeljaras jon. Kitartani a vegsokig. Aki idot nyer, eletet nyer. De ha minden igy folytatodik, par evtized, es nem lesznek europai nemzetek. Csak egy massza. Es nekunk kis nepessegu magyaroknak vajmi keves beleszolasunk lesz az ugyeinkbe. De eszre se vesszuk, amig van internet es kaphato hamburger.
Ízirájder
2022. február 16. 12:30
Az a gáz ebben, hogy eddig csak a felépítmény (EP, EB,....) recsegett ropogott, de most a repedés elindult lefelé az alapok felé. Ott van vége a jogállamiságnak amikor a szerződések írott szavait, futólag összetákolt politikai hogyhijjákokkal írják felül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!