Származásuk szerint tartja számon a Fidesz politikusait Márki-Zay Péter

2022. február 15. 12:11

„A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés. Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm” – mondta a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje.

2022. február 15. 12:11
null

Számon tartja a Fidesz politikusainak (vélt vagy valós) származását Márki-Zay Péter – ez derült ki a baloldal miniszterelnök-jelöltjének egyik korábbi nyilatkozatából.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje először az antiszemita vádakra reagált. Ismert: szerzőnk, Veszprémy László Bernát egy a Times of Israel hasábjain megjelent írásában felsorolta, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. A lista hosszú: Sneider Tamás volt szkinheaddel, a Jobbik volt elnökével is szerepelt közösen. Kampányát Csibi Barna támogatta. De kiállt a jobbikos Bíró László és a szintúgy jobbikos Rig Lajos mellett is (utóbbi mellett mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt ki). Mint emlékezetes, Bíró tetűcsúszdásoknak nevezte a zsidókat, Rig pedig a cigányokat hívta a zsidók biológiai fegyverének.

Márki-Zay ezen kívül olyan fotót posztolt a Pegasus-botrányt követően Orbán Viktorról, ahol egy menóra előtt állt. (Anno ezzel szemben Frölich Róbert főrabbi és Gábor György is felszólalt). Veszprémy cikke annyira szúrta valakik szemét, hogy feljelentették a Times of Israel szerkesztőségénél, ami után törölték a publicisztikát. A cikk itt még olvasható egyébként.

„Egy nyilvánvalóan fideszes hazudozó megpróbált antiszemitának beállítani egy izraeli újságban, képzeljék el” – mondta minderről a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. A jobbikosokkal való fotózkodásról mint az antiszemita-vád egyik bizonyítékáról azt mondta, a Jobbik múltja mindenki előtt ismert, de ők szeretnék a múltat maguk mögött hagyni, és szeretnének a Jobbikkal egy gyűlöletkampányoktól mentes országot építeni. A menórás képért elnézést kért, mint mondta, április óta mások szerkesztik a Facebook-oldalát, ezért kerülhetett ki így ez a „félreérthető” fotó.

Márki-Zay szóba hozta – megint – Finkelsteint is. Elmondta, hogy ő a fideszesekben a „tolvajlást” szokta kifogásolni, nem azt. hogy milyen a szexuális irányultságuk vagy a származásuk, majd kijelentette:„ „A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés”. „Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm” – tette hozzá Márki-Zay, aki ezután rátért a koronavírus-járványra.

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szittya66
2022. február 15. 13:51
Márky-Eichmann Péter
scandal says Jack
2022. február 15. 13:13
„Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm” Ez kb. olyan mint a "Igaz, hogy X.Y. zsidó, DE rendes" minősítő kifejezés...uramég, ha Orbán mondott volna ilyent már itt lennének az ENSZ békefenntartó csapatok...
Dezsőke
2022. február 15. 13:12
nem pontos! származásuk és nemi identitásuk alapján tarja számon Márki a Fideszt és mindenki mást!
Gyéressy Károly
2022. február 15. 13:08
Egy röhej kezd lenni a mandi. Konzerveket kínálnak a címoldalon primőr áruként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!