A magyar miniszterelnök putyini retorikát visszhangozva „békemisszóra” jár Moszkvába

2022. február 22. 11:15

Közben a lakájmédia magasztalja a kormányt, amiért „megakadályozta az orosz-ukrán háborút”.

2022. február 22. 11:15
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely

„Ilyen a putyini értelemben vett békefenntartás: tankokkal bevonulni egy szuverén ország területére, majd a megtámadott Ukrajnát vádolni agresszióval.

Hetek óta sejthető, hogy az orosz elnök ürügyet keres Ukrajna megtámadásához. Ehhez képest a magyar miniszterelnök putyini retorikát visszhangozva »békemisszóra« jár Moszkvába, egy elképesztően hosszú asztal végén ücsörögni, külügyminisztere pedig rendszeresen nevetségessé teszi magát a szövetségeseink előtt. Közben a lakájmédia hetek óta magasztalja a kormányt, amiért »megakadályozta az orosz-ukrán háborút«, amikor pedig szembejön a valóság, akkor hirtelen európai álláspontot keresnek.

Ez a fajta hintapolitika már sokszor becsődölt a magyar történelemben. Orbán Viktor egy évtizede űzi ezt a veszélyes játékot, amikor kiszolgálja az orosz érdekeket, betölti az orosz trójai faló szerepét Európában, elfogadva a putyini titkosszolgálatok és az orosz oligarchák segítségét. Lehet itt kétértelmű nyilatkozatokat tenni arról, hogy Magyarország most hirtelen követi az európai álláspontot, de ideje lenne végre egyértelműen és őszintén beszélni arról, hogy ki az agresszor, ki miatt lehet háború és ki miatt sorozzák be a kárpátaljai magyarokat az ukrán seregbe.”

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. március 07. 16:44
Karácsony mennyit kaptál a parkolási pénzből? Ezért léptél vissza Márki Hadi Zaj és Hadiházy fenyegetése miatt? Remélem Csabi bácsi is vádalkut fog kötni.
Robertoo
2022. február 23. 22:20
gelgej! Olyan témával foglalkozol, amihez - legalább - átlagos értelmi színvonal szükségeltetik. A hiper- passzivitás ide nem elegendő.
Mandolini
2022. február 22. 14:46
Igen, Orbán elmegy tárgyalni, mert meg tudja magát értetni, de te zsebhuszár, te magyarul is csak csetlesz-botlasz. Visszavehetnél már az arcodból!
Homonormalis70
2022. február 22. 14:33
Jó lenne, ha nem szidalmakkal és trágár szavakkal fejeznénk ki véleményünket. Érvekkel, párbeszéddel, adatokkal is lehet bizonyítani igazunkat. Ami biztosan látszik, hogy az ukrán helyzet nem arról szól, amit mi láthatunk és látunk is a média által. Itt többről van szó, amiről csak sejtésünk lehet és majd néhány év múlva kaphatunk is hírmorzsákat az igazságról. Látszik, hogy a nagy EU politikai analfabéta a helyzet értelmezésében, Amerika eddig megvezetve mindenkit elérte, elérheti azt a tervét, hogy az EU ne legyen rivális gazdaság vele szemben. Szerintem ebben van a szándék. Az Oroszok nem fognak bedőlni, hiszen az eddigi szankciós politika is már arra sarkalta őket, hogy mindenben önálló gazdaságot építsenek. Meg is van hozzá mindenük, sőt egy olyan Kína is mellettük állhat, amely nem a jenkik barátja. Amerika a lépéseivel, amit tapasztaltunk belevitte az EU-t is ebbe a konfliktusba, így az EU most kapkodhatja a fejét, mit is tegyen. Azért a háttérben néhány EU-s ország ezt tudta, tudhatta, hiszen az NSZK igen is hasznot tudott húzni eddig is és ezután is. Az USA terve bejön, hiszen az orosz energiahordozók helyett jóval drágább áron biztosíthatja, hogy az EU tőle függjön energiahordozók terén, mindezek után pedig lehet egy olyan föderációs politikát erőltetni, ami az USA érdekeit képviselheti. A német kancellár már be is jelentette az első lépést, őt nem érdekli a saját 80 milliós társadalma, fontosabb az ukrán nép helyzete. Nem értek a nagypolitikához, de meglátásom, hogy az emberiség jobban járt volna, amennyiben a nyugat és kelet között egy semleges zóna alakult volna ki, több semleges országgal. Persze így a nagyhatalmak befolyása valamelyest csökkent volna, főleg az USA érdekei és befolyása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!