A Magyar Narancsnak nem érdekesek a transzkritikus feministák

2022. február 14. 12:41

Szemellenzős cikket közölt a Magyar Narancs a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos közleményről.

2022. február 14. 12:41
null

Emelt fővel megfutamodva címmel ír a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos, sokat kritizált, egyeztetés nélkül elfogadott állásfoglalásáról publicisztikát a Magyar Narancsban Legát Tibor.

Az írásban Legát azt bizonygatja, hogy semmiféle etikai aggály nincs a kurtán-furcsán kiadott közleménnyel kapcsolatban, és nekimegy mindenkinek, aki kritizálja azt, legyen szó Kosza Ida főorvos-pszichiáter vezetőségi tagról, Hal Melinda klinikai pszichológusról, Frecska Ede professzorról, a Védett Társadalomért Alapítványról, vagy épp Szilvay Gergely „propagandista” kollégánkról, vagy akár Pécsi Rita neveléskutatóról. 

Legát következtetése az, hogy ha az állásfoglalást visszavonják vagy megváltoztatják, az megfutamodás lesz, tehát Legát kizárólag egy álláspontot tud elfogadni, mivel szerinte „nincs olyan álláspont, amin ne lehetne változtatni. Például úgy, hogy érdekérvényesítésnek vagy kompromisszumkészségnek hazudják a dolgot”.

Legát nem említi, hogy a közleményt a baloldali feministák is kritizálták, például Betlen Anna feminista közgazdász, a Mandiner hasábjain, aki szerint a melegeket és a leszbikusokat kiszolgáltatják a transzlobbinak. De Betlen Anna többször írt a kérdéskörről a Magyar Narancsba is, például Isten az Anker’tben címmel, Feró Dalmával közösen, de Fekete Émivel is vitatkozott már.

Legát Tibor egyébként amellett, hogy a Magyar Narancs szerkesztője, a budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatos ismeretterjesztő könyveiről ismert.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. február 14. 17:47
A Magyar Narancs a ballib perverzisták egyik tipikus fóruma - abszolút nem érdeklik őket a tudományos tények, még köszönő viszonyban sincsenek azokkal. Mi lesz velünk, mi lesz az országgal, ha ezek az agresszíven hazudozó, gátlástalan, gyilkos szélhámosok hatalomra kerülnek? Vajon MZP 7 gyerekéből hány unoka lesz? Lesz egy is? És ha lesznek, akkor az unokáiból hányat fognak nemi identitásában megzakkant perverzzé nevelni az iskolában, ha ő és az általa képviselt erők tartósan hatalomra jutnak? És a mi gyermekeinkből és unokáinkból hányat?
nyugalom
2022. február 14. 17:12
Maki a 7 gyerekkel, vilagositsak fel,operaljak at mindet, pedofilokat a kölykei mellé!
amok
2022. február 14. 16:34
A forradalom felfalja gyermekeit. Hagyni kell. Nem kell a tegnap forradalmárokkal szimpatizálni a maiakkal szemben.
forsteandretredjemann
2022. február 14. 16:18
Transzkritikus feminista... A woke világ túllépett a Mony Python abszurditásán. És még csak nem is viccnek szánják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!