Szijjártó: A magyaroknak mindig jobb, ha az amerikaiak és az oroszok közvetlenül beszélnek

2022. január 03. 21:04

A magyar külügyminiszter telefonkonferencia keretében beszélt Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel.

2022. január 03. 21:04
null

A magyaroknak mindig jobb, ha az amerikaiak és az oroszok közvetlenül beszélnek egymással – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy amerikai kollégája, Antony Blinken tájékoztatta az amerikai-orosz elnöki tárgyalásról.

Tárgyalás

A magyar külügyminiszter ismertette: Antony Blinken amerikai külügyminiszter az elmúlt percekben telefonkonferencián adott tájékoztatást a négy visegrádi és a három balti ország, valamint Románia és Bulgária külügyminiszterének az amerikai-orosz elnöki tárgyalásról, amelyet december 30-án tartottak.   

Szijjártó Péter megköszönte amerikai kollégájának a tájékoztatást.

„Nekünk magyaroknak az mindig jobb, ha az amerikaiak és az oroszok közvetlenül beszélnek egymással. Ezt bizonyítja történelmünk is, hiszen mi rajtavesztettünk minden, Kelet és Nyugat közötti konfliktuson”

– írta Szijjártó.

A magyar külügyminiszter sok sikert kívánt a felső szintű megbeszélések januári folytatásához, és biztosította amerikai kollégáját arról, hogy Magyarország a legmagasabb, nagyköveti szinten vesz részt a NATO-Oroszország tanács ülésén.

Ukrajna

Ugyanakkor felhívta Antony Blinken és a közép-európai kollégái figyelmét arra is, hogy míg Magyarország a napokban újraindítja a földgáztranzitot Ukrajna irányába, az ukrán elnök egy olyan törvénytervezetet nyújtott be,

amely ellehetetlenítené, hogy a kárpátaljai magyar vezetők hivatalt tölthessenek be az ukrán közigazgatásban.

Ha ez a jogszabály életbe lép, az súlyosan korlátozni fogja Magyarország lehetőségeit „Ukrajna támogatásának tekintetében” – fogalmaz Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

 

MTI/Kép: Szijjártó Péter közösségi oldala Nyitókép: hírtv.hu

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2022. január 04. 05:42
petikakadu első okos megnyilvánulása, kár,hogy nem érti tényleg nem kéne belepofázni a nagyok dolgába ,még akkor sem,ha ettől különleges fogadtatást és reményeket kivánunk magunknak...lásd történelem...kis haszon rövid távon, nagy bukás egész nemzet számára.....LOL...na persze a mostani elit is csak saját kasszáját tömi....
critical man
2022. január 04. 03:00
Szóval lezárjuk a gázcsapokat. Nagyon helyes.
Ferenc Novak
2022. január 04. 01:12
Nagyon okosakat talalsz ki Petike. Tudod azok meg tudjak maguktol mikor jön el az ideje es miröl kell beszelgetniük es miert. Függetlenül attol, hogy jo ez neked, vagy sem. Nem kellene ilyen hülyesegekkel tolni magad. Inkabb azon gondolkodni, mit basztal megint el. Valami nem jo.
Benedek Zsolt
2022. január 03. 23:47
Kedves Péter, Viktor és a Többiek ! Oroszországban csütörtökön jön el a Szenteste. Szerencsére az Orosz közéletben nincsenek DK-ás Karácsonygyalázó Aktivisták. Így ott az Ünnep a kevésbé-hívő emberek számára is zavartalanabb és meghittebb. Az Orosz vezetés is Ünnepelni fog a családjaival. Így, következő hétvége napjait, jámborabb lélekkel fogják megélni. Miért fontos ez? Azért, mert Az Általános és Igazságos Kelet-Európai Rendezés-hez, szükség van a Krisztusközeli Lelkületre. Erre most hétvégén a legnagyobb az esély. Ebben a helyzetben van két SZUPERNEHÉZSÚLYÚ CSUPAIZOM VILÁGBAJNOK BIRKOZÓ, néhány nagy és kiskamasz bajnok, néhány kisiskolás bajnok. Mindenki bajnok, csak vannak többen, akik még 7 évesek. Ebben az ősszűgyben csak úgy lehet tárgyalásos megoldást elérni, HA A SZUPERNAGYOK AKARJÁK. Ekkor már nem zéróösszegű a helyzet. Ha a SZUPERNAGYOK nem képesek, nem akarnak stratégiai hosszútávú megoldást, akkor bármelyikük egyoldalú lépésétől a szövetségeseik sem távolodhatnak el. HA NEM AKARUNK HOSSZÚTÁVÚ MEGNYUGTATÓ MEGOLDÁST AKKOR NEM LESZ. Lehet, hogy a felek tudata nem elég érett a megoldásra. Meg kell szüljék az érettebb önmagukat. Marad a Várakozás, az Advent, a kollektív érésünkre, a külső segítségre. Az Övére: http://www.madmeg.org/base/digestion/tableaux/annexes/garces/grunewald.html Nem hiszem, hogy a kudarcunkat akarja. Amíg mi nem tesszük meg az érési lépéseinket, addig nem tudja hozzátenni a kegyelemcsomagjait. Ari... pont az ellen-érésünk, személyesen és kollektíven. És a következő fokozatunkon is ellentart és a következőn, és a következőn ... Szubhumán megoldásokra vágyik. Mértéktartással, megfontoltsággal, áldozatkészséggel előre léphetünk. ui: Érdemes lenne -akár nem-hivatalosan-, részt venni a Karácsonyi Ortodox Istentiszteleteken a Magyarok képviselőinek . Áldott Karácsonyt Oroszország, Grúzia, Örményország, Fehéroroszország, Szerbia, Egyiptom, Etiópia, Kazahsztán. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Kazan_moscow.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!