Márki-Zay nélkül ült össze az ellenzék, megvan, kik állnak a közös lista élén

2022. január 10. 13:10

Az ellenzék Márki-Zay Péter nélkül, pártelnöki szinten egyeztetett a vitás kérdésekről.

2022. január 10. 13:10
null

Múlt hétfőn és kedden az ellenzék Márki-Zay Péter nélkül, de az ő tudtával, pártelnöki szinten egyeztetett a vitás kérdésekről – írja a Telex. A portál szerint a pártvezetők belementek, hogy kifejezett kampányügyekben, annak napi, operatív kérdéseivel kapcsolatos döntésekben Márki-Zay Péter és csapata döntsön akkor, ha nincs egység. A vitatott programpontoknál is a legtöbb esetben a miniszterelnök-jelölt szempontjai érvényesültek, Márki-Zay harminchárom módosítóját fogadták el, és nagyjából összeállt az ellenzéki csomag.

A közös lista még nem dőlt el teljesen, de abban egyetértenek, hogy az első öt helyen az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei szerepeljenek, hatodik helyen az MSZP-s Tóth Bertalan, a hetediken pedig az LMP-s Ungár Péter következik majd.

  1. Márki Zay Péter (listavezető-miniszterelnök-jelölt)
  2. Dobrev Klára, DK
  3. Karácsony Gergely, Párbeszéd
  4. Jakab Péter, Jobbik
  5. Fekete-Győr András, Momentum
  6. Tóth Bertalan
  7. Ungár Péter

Mint írták, a listát és a programot január végéig szeretné véglegesíteni az ellenzék, addigra álláspontjuk szerint összegyűjtik a népszavazáshoz szükséges kétszázezer támogató aláírást is. A portál szerint ezen felül az ellenzék hárommillió példányban kezdene terjeszteni egy kampányújságot, és ezer óriásplakáton is meg fog jelenni az egyesült ellenzéki arculat.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anaconda
2022. január 15. 05:12
Ha csak ez a hét figura jutna be a parlamentbe, már az is sok lenne.
pumuklik
2022. január 10. 19:07
Ez komoly megaláztatás az idiótának!
cutcopy
2022. január 10. 18:29
Ők az ellenzék koponyái.. )
Rocktoberi
2022. január 10. 17:50
Ebben a sorrendben kellene őket szólítani cellaellenőrzéskor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!