Márki-Zay: Nem fog meggyőzni a kampánycsapatom arról, hogy vasárnap este ne videózzak

2022. január 11. 18:58

„Aki ellenünk akar harcolni, azzal nem gondolom, hogy tárgyalni kellene” –mondta Márki-Zay Gattyánról, majd nem zárta ki, hogy mégis leül beszélgetni a milliárdossal.

2022. január 11. 18:58
null

Ha kedd, akkor Egyenes Beszéd és Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hetekben gyakorlatilag heti rendszerességgel tér vissza az ATV műsorába, ahol általában az adott vasárnapi videójában elhangzott mondatait kell megmagyaráznia. Emlékezetes, a múlt héten a botrányos újévi köszöntője – amitől még az Amerikai Népszava és a baloldali kommentelők többsége is elhatárolódott – adta a témát, de szintén a múlt keddi műsorból derült ki, hogy Márki-Zay elengedte a hetedik frakció tervét – ezt a többiek „emelt hangon” is jelezték neki saját elmondása szerint.

A mai adás előtt újabb nagy vihart kavart Márki-Zay-kijelentés adott témát a magyar közéleti nyilvánosság szereplőinek: az ellenzéki miniszterelnök-jelölt ugyanis két napja arról elmélkedett, hogy „a Fideszben is van néhány zsidó, bár elég kevés”. Erre frissen,  még aznap este nem győzött reagálni többek között Hont András, Schiffer András, és Ceglédi Zoltán, aki szerint akár most meg lehetne tartani a választásokat, hogy befejezhessük „ezt az egészet”.

De a baloldali miniszterelnök-jelölt vasárnapi videójában ezen kívül egész cikk-trilógiára elegendő meghökkentő kijelentéseket tett: szerinte például az ellenzéki összefogás egy természetellenes szövetség, és ő „minden lemondásra, minden szenvedésre és megaláztatásra önként hajlamos”, ha ezzel Orbán Viktor leváltását segíti elő.

Mindezek után kíváncsian vártuk a keddi esti Egyenes Beszédet, amelyet Rónai Egon vezetett.

Az első kérdés Márki-Zay TikTok-videójára irányult. A miniszterelnök-jelölt szerint  addig nincs gond, „amíg az ember nem csinál bohócot magából, hanem önazonos marad”.

Szóba került Márki-Zay egészségüggyel kapcsolatos terve. Az elmúlt napokban sorra érkeztek a hírek a közös miniszterelnök-jelölt elképzeléseiről – amelyek hemzsegnek az ellentmondásoktól. Az adásban például annak ellenére szögezte le, hogy nem akarja fizetőssé tenni az egészségügyet, hogy korábban kijelentette: annak egyik előnye lenne, hogy akár fűszoknyás lányok szolgálhatnak fel mohitót. Egy perccel azután, hogy elmondta, nem akarja fizetőssé tenni az egészségügyet, Márki-Zay hozzátette: neki nincs baja a „fideszes magánklinikákkal”, ha az állami egészségbiztosító állja a költségeket. 

Leszögezte: a célja az, hogy a magánegészségügyet finanszírozza a társadalombiztosítás. Arra a kérdésre, hogy ez hogy fog kijönni a költségvetésből, Márki-Zay úgy felelt:  ők nem fognak lopni, és felviszik az egészségügyre fordítandó kiadásokat a GDP 5 százalékáról 7 százalékra. Hozzátette: mindezt Surányi György is kiszámolta. (Ha bővebben is kíváncsi lenne Surányi György kiváló számításaira, valamint pénzügyminiszterként nyújtott teljesítményére, IDE kattintva olvassa el a Makronóm Magyarország aranytartalékának sorsáról szóló, „Surányi elverte, Gyurcsány úgy hagyta, Orbán visszaszerezte a magyar aranyat" című elemzését  a szerk.)

Rónai Egon Gattyán György nyílt leveléről is megkérdezte Márki-Zayt, aki elmondta: mindenkivel szívesen leül tárgyalni, aki hajlandó támogatni a kampányát, de az előválasztás után elinduló formációkat ő nem tekinti az ellenzék részének, szerinte ezen alakulatok egyetlen célja a szavazatok megosztása. „Aki ellenünk akar harcolni, azzal nem gondolom, hogy tárgyalni kellene” – tette hozzá, majd kijelentette: a digitális oktatást a közös ellenzéki program is tartalmazza.

„Meggyőzte már a kampánycsapata, hogy vasárnap este ne videózzon?” – hangzott az újabb kérdés, mire Márki-Zay azt válaszolta: őt erről nem fogják meggyőzni, és minden újságírói megkeresésre válaszolni fog.

Így került szóba a zsidók számontartása is, amely heves vitába torkollott Rónaival. Erről egy másik cikkben számolunk be.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2022. január 12. 11:32
Rónai Egon rövid időre vonta fel csak a szemöldökét Márki-Zay baromságai hallatán, aztán folytatta sűrű nyelvcsapásokkal az alákérdezést...:)))
Wezuv
2022. január 12. 09:52
Taníts minket mester!
Dezsőke
2022. január 12. 08:47
PROGRAM 2022 vegyé kisebb kocsit, a nagyot zúzzad be ne vezess, vegyé bérletet, tekerj, rollerez, gyalogolj, fuss, maradj otthon, aludj, ne világíts, ne fűts, ne füröggyé, ne facebookozzá, ne egyé, bogarat egyé, fényt egyé, ne igyá, csapvizet (néha) inkább patakbú, mossá patakba, ne áramozzá, semmit ne áramoltass magdabú, tartsad magadba a hőt, ne fingjá, ne pazarold a gázt, ne fűcs, ippeg csak. a jegesmedve is kibírja, ne mennyé má ingyen orvoshoz, vidd a nyugdíjad vagy inkább ne menj, dögöjjj meg halott szavazó a jó fidesz szavazó, ne mossá fogat, legyé büdös, legyé görény, szexis, ne motorizájjá, ne mosogatógépezzzé elektromos szarjaid kukába, a fizetésed most éppen krva magas, abból visszaveszünk az adókat megemeljük, ha nem akar a migráns csávó bejönni mihozzánk, a füléné fogva beráncigáljuk, - nincs olyan, hogy nem jössz be bazzmeg - alapon, csökkentjük a keresztények támogatását, nemet váltunk (hetente egyszer) havonta egyszer pedig családilag, az ovisokat hetente váltakozóan, állva és ülve is pisiltetjük a háziállatok nemváltását is támogatjuk ideológiailag gyarmatosítunk (EU) kedvére, mindenhol, a közlekedési járműveken is, felkutatjuk, beleltározzuk a melegeket és zsidókat, hétfőn és csütörtökön ugyanazt hazudjuk, kedden és pénteken az ellenkezőjét szombaton megkeressük és kikaparjuk az ágy alól az árulókat, a vasárnapi nagymise után a nagy tükör előtt leszámolunk az ellenségeinkkel, szerdánként bocsánatért esdeklünk
kaffogó hebrencs
2022. január 12. 06:47
Csodálatos látvány, amikor egy hülye még büszke is arra, hogy hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!