Márki-Zay „természetellenes szövetségnek” nevezte az ellenzéki összefogást

2022. január 09. 22:45

„Judit az első szereplése során az én stílusomat nem kellően ismerve úgy gondolta, hogy a kormánypárti újságírókat szeretné korlátok közé szorítani” – mondta sajtófőnöke szerepvállalásáról Márki-Zay, aki ezután is szeretne minden újságírói kérdésre válaszolni.

2022. január 09. 22:45
null

Márki-Zay Péter vasárnapi bejelentkezéseinek „tartalmasságát” jelzi, hogy már a harmadik cikket írjuk szokásos hétzáró videójáról beszámolva. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének minden mondata vezető hírt érdemelne, hiszen azok egyre meghökkentőbb gondolatokat tartalmaznak.

Az előző két cikket itt és itt olvashatják.

és olvashatják.

Mai Facebook-videójának végén például

szóba került Péterfi Judit kampányban betöltött szerepe is.

A nemrég igazolt sajtófőnök egyik első fellépése is igencsak emlékezetesre sikerült, amikor a pártok szerdai sajtótájékoztatóján nem engedte Márki-Zaynak, hogy a jobboldali lapok – a sajtótájékoztató témájától eltérő – kérdéseire válaszoljon.  Márki-Zay elmondta: „Péterfi Judit hasonlóan lelkesen és önkéntesen csatlakozott a kampányhoz, mint Simon András”, (egy másik volt ATV-s újságíró – a szerk.)

Judit az első nyilvános sajtófőnöki szereplése során az én stílusomat nem kellően ismerve, kicsit Karácsony Gergely stábjának a stílusában úgy gondolta, hogy a kormánypárti újságírókat szeretné korlátok közé szorítani, hogy ne tereljék el a figyelmet más kérdésekkel. Utána megbeszéltük egyébként, én elmondtam, hogy nagyon szívesen válaszolok ezekre kérdésekre, és azt javasoltam, hogy a jövőben is csináljuk így” – mesélte az ügy hátteréről Márki-Zay,

aki úgy néz ki nem feltétlenül akar sajtófőnöke tanácsaira hallgatni.

A videó végén pedig a nézői kérdések kapcsán felmerült, hogy milyen választási rendszerre lenne szüksége Magyarországnak.

„Nos, én azt gondolom, hogy nekünk a német típusú választási rendszer megfelelne, a pártstruktúránkhoz legalábbis ez állna közelebb. Mi szeretnénk visszatérni a 2010-ig működő pártrendszerhez. A kétpártrendszert a Fidesz építette ki, csak nem két párttal hanem sok párttal, ez volt az úgynevezett centrális erőtér. Ha úgy tetszik ez egy ördögien ravasz terve volt Orbán Viktornak mindaddig, amíg a nagyon különböző ideológiájú, múltú pártok nem fogtak össze, ami egy természetellenes szövetség, és éppen ezért Orbán joggal gondolhatta, hogy ez sosem fog megvalósulni” – magyarázta Márki-Zay, természetellenes szövetségnek nevezve a hatpárti koalíciót. Hozzátette: „az összefogás az, amivel a kétharmadot már lebontottuk, ezt ki merem jelenteni, de amivel most esélyünk van Orbán Viktort megbuktatni, és a korrupt rendszerét a bíróságra vinni”.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2022. január 10. 13:25
Judit és András az ATV-töl önként (ertsd:Miferink kirendelesere) csatlakoztak DE NEM ingyen. Ekkora szivjosagot ne varjunk.
Dezsőke
2022. január 10. 12:21
A rendkívül feszült bel,-é s külpolitikai helyzetben talán indokolt lenne, a nemzeti egység stabilizálásra érdekében az ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSRÓL (mielőbbi) gondolkodni. Ennek egyik fő oka Márki -Zay Péter, aki a nemzeti egység lebontásáért és egészséges közhangulat napi szintű szándékos rombolásáért felelős. A nyugodt, biztonságos életünkhöz mielőbb vissza kell térnünk. Ez a helyzet tarthatatlan!
BossN
2022. január 10. 11:31
Hogy akar ez egy országot kormányozni "természetellenes szövetséggel"?
VeJoLa
2022. január 10. 10:40
Ne engedjük, hogy a kloákáció elterelje a figyelmünket a bazári majommal! Ha az utoló pillantban le is cserélnék makit, az új bábot ugyanaz a hatalom mozgatná kívülről is, belülről is, mint őt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!