Márki-Zay: Minden lemondásra, minden szenvedésre és megaláztatásra önként hajlamos vagyok, ha ezzel Orbán Viktor leváltását segítjük elő

2022. január 09. 19:56

Márki-Zay Péter a hetedik frakcióról letett, de a választások után létre akar hozni egy új pártot. Kiderült az is, hogy továbbra sincs megállapodás a közös listáról.

2022. január 09. 19:56
null

Tovább folytatjuk Márki-Zay Péter vasárnap esti Facebook-videójának feldolgozását, az előzmények itt olvashatóak. A miniszterelnök-jelölt hétértékelőjében szóba került az elmúlt napok azon fejleménye, miszerint a pártok megvétózták Márki-Zay hetedik – romák, civilek, és konzervatívok által létrehozandó – frakciójára vonatkozó elképzelését.

Elmondta: a hetedik frakciót három párt támogatta, három ellenezte, de mivel csak konszenzussal lehet dönteni, így ez a megoldás született.

„Számomra mindennél fontosabb a választási győzelem, tehát ha a pártok ebben a kérdésben csak feszültséget és ellenségeskedést látnak, én hajlandó vagyok engedni” – mondta. „Még mindig nincs pont ennek a kérdésnek a végén” – tette hozzá. „Én már kijelentettem, hogy hajlandó vagyok elengedni a hetedik frakció kérdését, de vannak más kérdések, amiket nem. Ezekben a pártok fognak engedni. Ennek az alkunak a ratifikálása a napokban be fog következni” – számolt be követőinek Márki-Zay egy most még titokzatos megállapodásról, amely közte és a pártok között jött létre.

A listás helyekről azonban még továbbra sincs megállapodás a pártok között – derült ki a hódmezővásárhelyi polgármester szavaiból,

aki szerint „mindaddig, amíg egymás között ez a harc a listás helyekért megosztottságot eredményez, a fókusz nem Orbán Viktor leváltásán lesz”. 

Én magam minden áldozatra, minden lemondásra, minden szenvedésre és megaláztatásra  önként hajlamos vagyok, önzetlenül, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, hogy ha ezzel  Orbán Viktor leváltását segítjük elő” – jelentette ki Márki-Zay, hozzátéve hogy természetesen mindaz ellen harcolni fog, „ami Orbán Viktor leváltását akadályozza”.

Elmesélte, nagyon sok MMM-s aktivista megkereste a hetedik frakció kapcsán.

Nekik elmondta: létre fog jönni egy ilyen párt, „a választások után megerősítjük és felépítjük ezt a pártot”. „Erről nem mondtunk le, senki ne szontyolodjon el, hogy most az ellenzéki egység fontosabb volt, mint az ő képviseletük. Hogy ha ez feszültséget okoz, akkor engedjük el ezt a kérdést, ettől még nem tettünk le arról, hogy a Fidesz helyén létrehozzunk egy tisztességes jobbközép alakulatot” – jelentette ki. Hozzátette:

reméli, hogy a most még a Fideszre szavazók is belátják majd, hogy nincs miért támogatniuk egy „tolvaj pártot”, és átállnak az ő leendő pártjához.

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. január 11. 11:55
Akkor kapjon 50 korbácsot
Ildikó99
2022. január 11. 11:54
Akkor kapjon 50 korbácsot
Rocktoberi
2022. január 10. 18:11
Elmekórtani eset ez az alak.
Salitis
2022. január 10. 17:06
"Elmesélte, nagyon sok MMM-s aktivista megkereste a hetedik frakció kapcsán. Nekik elmondta: létre fog jönni egy ilyen párt, „a választások után megerősítjük és felépítjük ezt a pártot”. " A választások után, mikor mindenki a koncon fog marakodni (ha ne adj Isten ellenzéki győzelem lenne), vagy a marakodást figyeli, és próbál a győztesek mellé törleszkedni, a lehulló morzsákat besöpörni.... ?ilyenkor szokta a nagy pártok születni.... Ebben az ellenzékben mindenki elmebeteg?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!