Kiakadt Márki-Zay romaügyi szakértője az ellenzéki pártokra

2022. január 28. 14:44

Lakatos Béla sérelmezi, hogy egy roma sincs a baloldal közös listáján.

2022. január 28. 14:44
null

Közösségi oldalán fordult az ellenzéki pártvezetőkhöz Lakatos Béla, korábbi momentumos polgármester, mégpedig abból az apropóból, hogy véglegesedni látszik az ellenzék listaállítása. A pártok 45 befutó hellyel számolnak, a DK 14, a Jobbik 12, a Momentum 8, az MSZP és Párbeszéd együtt 8, az LMP pedig 3 vagy 4 helyet kapna. 

sőt még annak a Berki Sándornak a helye is veszélybe került a 45 hely között, akiről azt gondoltuk, hogy bekerül az új Parlamentbe. Azt kell tapasztalnom jelenleg, hogy Márki-Zay Péteren kívül ez a pártok közül senkinek sem fontos kérdés” – jelentette ki bejegyzésében Lakatos.

Lakatos arra is utalt: elfogadta, hogy ne legyen hetedik frakció, de ha nem lesz a Parlamentben roma képviselő, az árt a hitelességüknek. 

Befuccsolt ötletek

Márki-Zay Péter az előválasztás után állt elő az ötlettel, hogy alapítana egy saját, hetedik frakciót Pálinkás József pártjából. Ezen kívül „minimum elvárásként” beszélt arról, hogy befutó listás helyekre kerüljön három roma származású politikus. Az ellenzéki pártok végül mind a hetedik frakció, mind a roma képviselők ötletére nemet mondtak. 

Márki-Zay Péter előbbivel kapcsolatban arra az álláspontra helyezkedett, hogy a „kormányváltásért bármilyen áldozatra képes”, ám a roma képviselők ügyében – amennyiben kérése nem valósul meg – úgy fogalmazott: „A legnagyobb nyilvánosság előtt fogom ostorozni azokat, akik ezt megakadályozzák”.

Nyitókép: 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2022. január 29. 09:16
"A Béla" a volt ácsi polgármester, aki Vásárhelyre menekült, amikor már az ácsiakat lecsapolta. (Őt meg az észak - komáromi kaszinók). Így már érthető, miért költözött 300 km-rel arrébb.
pitypang1125
2022. január 28. 22:20
Ez a marha önjelőlt messiás azt hiszi hogy a moslékjait egy percig is érdekli a saját zsebük ellenére bár ki is? Legyen az kissebség, vagy akár a saját szimpatizánsai? Addig örűljön még őt nem basszák a listáról ki, vagy a lista legvégére, mert onnantól a politikai pályafutásának vége, mert egyéniben esélye sincs, de Vásárhelyen sem lesz többet polgármester ahogy a helyi híreket olvasgatom, és mellé a helyi közvéleményeket.
Osztap Bender
2022. január 28. 19:16
Magyarországon cigányok vannak (évszázadok óta) és nem holmi romák.
ujujuj
2022. január 28. 19:15
Dikk, hát lett volna a bangóné bangó, csak nem volt sukár a diplomája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!