Márki-Zay Péter lemond a saját frakcióról

2022. január 05. 08:08

Az ellenzék jelöltje az előválasztási győzelme után állt elő az ötlettel, hogy szeretne egy hetedik frakciót magának.

2022. január 05. 08:08
null

Márki-Zay Péter ugyan még mindig reménykedik, hogy a hat szövetséges párt meggondolja magát, de inkább elengedi a hetedik frakcióra vonatkozó igényét, és lezárja az ezt övező vitát – számolt be a hírről szerda reggeli cikkében a Telex.

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott:

„Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat, de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység”

Márki-Zay ezután a lapnak megerősítette, hogy a kialakult helyzet feloldása érdekében lemond tervéről, bár hozzátette, továbbra is kitart amellett, hogy a magyar romák és más társadalmi csoportok, így

az ellenzéki pártokkal eddig azonosulni nem tudó konzervatívok képviseletéhez szükséges lenne ez a gesztus.

A „Fideszből kiábrándult, jobbközép szavazókat” szerette volna megszólítani

Márki-Zay Péter az előválasztási győzelme után állt elő az ötlettel, hogy szeretne egy hetedik frakciót a konzervatívoknak, sőt, azóta már az is felmerült, hogy pártot is alapítana. Valójában azonban a Pálinkás József és Gémesi György nevével fémjelzett, már bejegyzett pártokra épített volna, roma emberekkel kiegészülve.

Elsősorban a Fideszből kiábrándult, jobbközép választókat szeretné megszólítani a hódmezővásárhelyi polgármester,

ezért is tartotta volna fontosnak, hogy még a választás előtt létrejöjjön egy ilyen formáció.

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. január 06. 19:10
Egy Guardian interjú. Utána Le Mond(e)?
ptrfarkas43
2022. január 05. 19:18
Maki! ül, fekszik, pitiz. Nagyszerű, marad nem megy sintér kézre.
Unknown
2022. január 05. 18:31
Szerintem a mi Ferink Klárát várta befutónak, de úgy lehetett vele, hogy Gerit és Jakabot is el tudja kormányozni, ha úgy alakul. De MZP nem volt a pakliban. Keresztül húzta a matekot az a qva demokrácia. De mi Ferink nem adja fel. Gondolkozott. Kitalálhatta, hogy közvetlenül a választások előtti ideig leamortizálják MZP-t (nem kell sok külső rásegítés), aztán közvetlenül a választások előtt elsüllyesztik. (Lásd Medgyesy) Akkor adódni fog a kérdés: ki ugorjon be MZP helyére hirtelen. Nem sok jelentkező lesz. És akkor majd Klára, vagy ő nagy kegyesen elvállalják, hogy beugranak a szerepbe és megmentik az ellenzéki összefogást. Ha nyernek, akkor megcsinálták a lehetetlent, és visszaszerezték a kormányrudat. Ha vesztenek, akkor bedarálják az ellenzéki pártocskákat, és néppártosítják a dk-t 2026-ra.
Libakergető
2022. január 05. 15:10
Mindenről lemond, csakhogy legalább 15 percig miniszterelnök lehessen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!