Karácsony a szenteltvíztartóról: Elismerem, a hasonlat erős, elnézést kérek

2022. január 27. 15:55

Rögtön utána viszont hozzátette, „igen, azt gondolom, hogy a 21. században egy több száz éves parkban építkezni bűn”.

2022. január 27. 15:55
null

Mint arról mi is beszámoltunk, átadásra került a közelmúltban a Magyar Zene Háza, Karácsony Gergely azonban nemtetszésének adott hangot, először úgy fogalmazott, „ennek az épületnek a létrejötte nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében történt”, egy másik alkalommal azonban már erősebb hasonlattal élt: 

egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”.

Visszakozott a főpolgármester

A szenteltvíztartós megjegyzés következtében a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleményt adott ki, amelyben bocsánatkérésre szólították a főpolgármestert. Teljes közleményüket ide kattintva olvashatja el.

Karácsony Gergely csütörtökön Facebook-bejegyzésben tett közzé egy újabb nyilatkozatot, amelyben a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének nyílt levelére reagál. „Elismerem, a hasonlat erős, talán sokaknak túlzottan is az. Tőlük elnézést kérek” – fogalmazott. Rögtön utána azonban hozzátette:

Igen, azt gondolom, hogy a 21. században egy többszáz éves parkban építkezni bűn. Szentségtörés”.

 Szerinte ugyanis „fejleszteni, építeni nem a százéves platánok rovására kell, hanem ott, ahol legfeljebb parlagfű nő, a városi rozsdaövezetekben”.

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pusikas
2022. január 28. 02:31
Ne elnézést kérj te tahó, hanem bocsánatot !!! Ó és gyorsan !
Newman
2022. január 28. 00:09
Neked TE BUTA, KITARTOTT, FIZETETT, HIÁNYOSSÁGOKKAL KÜZDŐ, bábunak, ÚGY LÁTSZIK sokkal több előtte, utána fotóra van szükséged az összehasonlításhoz!!:) A TÖBBSÉG, a szemének hisz!!!!:)
Hannah184
2022. január 27. 21:01
Papagájürülékrakás!
annamanna
2022. január 27. 18:39
Az Újszövetségben NINCS szenteltvíz meg szenteltvíztartó. A bemerítés teljes alámerítést jelent, idézem: Mk 1, 9. És lőn azokban a napokban, eljöve Jézus a galileai Názáretből, és megkeresztelteték János által a Jordánban. 10. És azonnal feljővén a vízből, látá az egeket megnyilatkozni, és a Lelket mint egy galambot ő reá leszállani; 11. És szózat lőn az égből: Te vagy az én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm. Tehát alámerült a vízbe, mivel a Keresztelő így keresztelt és nem másképp. A katolikus egyház a maga szája íze szerint átírta a Bibliát, pedig azt nem lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!