Bocsánatkérésre szólította fel Karácsonyt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

2022. január 27. 10:43

Mint írják, a főpolgármester a Magyar Zene Háza átadásáról beszélve a szenteltvíztartót méltatlan és blaszfémikus kontextusba helyezte.

2022. január 27. 10:43
null

„Megdöbbentőek Karácsony Gergely főpolgármester szavai, aki a Magyar Zene Háza átadásáról beszélve a szenteltvíztartót méltatlan és blaszfémikus kontextusba helyezte egy rádióinterjúban. A víz a keresztények egyik fontos szimbóluma Jézus Krisztus Jordán­ban való megkeresztelkedése óta, ezért is botránkoztatott meg sokakat hasonlatával a főpolgármester” – olvasható a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének MTI országos sajtószolgálatához eljuttatott közleményében.

„Amint a Keresztény Értelmiségiek Szövegsége többször hangsúlyozta: olyan országban és fővárosban szeretnénk élni, ahol mindenki, a politikusok és a városvezetők is elfogadják, tetteikben és szavaikban pedig meg is mutatják a másik ember iránti tiszteletet. Ez a vallási és hitbeli meggyőződésre és annak szimbólumaira is vonatkozik.

Szomorúan tapasztaljuk, hogy miközben bizonyos kisebbségek jogai kiemelt védelemben részesülnek, addig egyes közösségek, legtöbbször a keresztények kigúnyolása megengedett. A krisztusi ember tiszteletben tartja mások meggyőződését, ugyanakkor elvárja, hogy senki ne gyalázza meg mindazt, ami számára szent és értékkel bír” – teszik hozzá.

„A főpolgármester még egy szekularizált társadalomban sem engedheti meg magának, hogy bántó hasonlatokkal éljen, ráadásul egy liberális szellemiségére büszke politikus mindezzel a saját hitelességét és alkalmasságát teszi megkérdőjelezhetővé. A szavazópolgárok joggal várják el a főpolgármestertől, hogy szavai átgondoltak, nyilatkozatai megfontoltak legyenek. Minden jóérzésű, a másik hitét és vallását tiszteletben tartó ember nevében bocsánatkérésre szólítjuk fel Karácsony Gergelyt!” – zárul a közlemény.

(MTI-OS)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. január 28. 11:15
KARÁCSONY GERGELY NEM ÚRIEMBER, TEHÁT TELJESEN HITELTELEN. ERGO: AZ Ő SZAVA, BOCSÁNATKÉRÉSE STB, STB = LEVEGŐ!!! EGY KÖDÖS NOVEMBERI VÁROSLIGET 1 000 000 LUFIVAL TÖBB, MINT Ő!
KBA98
2022. január 27. 16:04
választás után azonnal ki kell rúgni!
lendvaiildiko
2022. január 27. 15:04
Nem értem a római katolikus testvéreket! Én most nagyon hangosan sivalkodnék! Nagyobb városokban imaláncokat szerveznék, hogy megvédjék a szentelt vizet. Ma még csak el-el szólja magát Geli, de mire mindenkit érzékenyített, akkorra már szinte "megszokottá" válna Geli ürítési módszere. Protestáns egyházak, hitközségek is csatlakozhatnának, hisz múltkor zsidókat számolt Maki. Mi jön még?
Pierre
2022. január 27. 15:02
miert? Azt mondta, pisiljunk bele a szenteltvizbe? Mert en ugy ertettem, azt mondja, hogy az nagyon durva dolog lenne. Mint amilyen egy 21. szazadi varos erdos kozparkjaba beleonteni egymillio tonna betont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!