Márki-Zay szerint „szakmailag alkalmatlanok”, akik részt vettek a számára kellemetlen kutatásban

2021. december 23. 15:00

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének kijelentéséről megkérdeztük Róna Dánielt, a 21 Kutatóközpont igazgatóját, valamint az Iránytű Intézetet is.

2021. december 23. 15:00
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Márki-Zay Péter a Bánó és Bolgár szerdai adásában árulózta és ostobázta az ellenzéket. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a szövetségeseiről szólva úgy fogalmazott,

szoktam mondani, ostobaság, ostobaság és árulás, de vannak emberek, akikről nem tételezem fel, hogy ostobák”.

Hozzátette azt is: „tehát itt lehet árulónak lenni, hiszen Orbán Viktor ezt nyilván jól megfizeti, de arra ne számítson senki, hogy majd szemérmesen ezt eltitkoljuk”.

Az ellenzék számára kellemetlen kutatásról

Az említett műsorban Márki-Zay az ellenzék, és a miniszterelnök-jelölt számára kellemetlen kutatás szakmaiatlanságát is felvetette (24:00 perc). Mint fogalmazott:

nyilvánvalóan ilyen eredmény egy tisztességes kutatáson soha nem született volna. Az biztos, hogy ebben a formában itt akárki, aki érintett volt ebben, bárki, az szakmailag is alkalmatlan.

Márki-Zay a műsorban elismételte korábbi bejelentését is, miszerint új kutatócéggel fognak dolgozni. Indoklása szerint azért, mert „felettébb gyanúsnak tartja”, hogy a nem a nyilvánosság számára készített elemzés simán a médiához kerülhetett.

Róna Dániel (j), a 21 Kutatóközpont igazgatója <br>Fotó: MTI/Demecs Zsolt
Róna Dániel (j), a 21 Kutatóközpont igazgatója
Fotó: MTI/Demecs Zsolt

Megkérdeztük az érintetteket

Márki-Zay Péter kijelentése kapcsán az érintetteket is megkérdeztük.

Amerikai módszertan, 69 oldalon keresztül

Az Index úgy tudja, az Iránytű Intézet és a 21 Kutatóközpont által jegyzett mérés (az adatfelvételt az Iránytű végezte 2000 fős minta telefonos megkérdezésével december 6-a és 11-e között) amerikai tanácsadók segítségével, amerikai módszertannal készült. Bővebben is érdekel...

Az Iránytű Intézethez, valamint Róna Dánielhez (igazgató, 21 Kutatóközpont) az alábbi kérdéssel fordultunk:

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter szakmailag alkalmatlannak/árulónak titulálta az egyenesen neki készült felmérés kapcsán önöket/a kutatásban résztvevőket.

Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2021. december 25. 08:11
2021 LEGSZUPEREBB MONDATA: ABBAN BIZTOS LEHET MINDENKI, HOGY NEM ÚSSZA MEG SZÁRAZON AZ ÁRULÁSÁT!
Dezsőke
2021. december 25. 07:28
Ha egy személy korábban bizalmat kapott, de erre méltatlannak, a feladatra alkalmatlannak bizonyul, továbbá nehezen helyrehozható kárt okoz a megbízó közösségnek, szövetségnek,- saját tisztessége és önbecsülése érdekében a megbízott személyt el kell távolítania.
Laudaricus
2021. december 24. 11:10
"... az szakmailag is alkalmatlan." Hát persze. MZP még a közvélemény-kutatáshoz is jobban ért, mint a rutinos közvélemény-kutatók.
Ronee
2021. december 24. 09:34
Esküszöm sajnálom az ellenzéki szavazókat. Ez kurva szánalmas amit művelnek a politikusaik. Hihetetlen gagyi szintre süllyedtek le....Nem értem mi a terv? Mert nem nagyon látok se programot, se jövőképet, se megtisztulást...de még új arcokat sem....ennyi balfaszt egy rakáson #)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!