Kovács Péter válasza Bajnainak: Szeretné valaki a baloldalon, hogy kiderüljön az igazság?

2021. december 04. 13:20

Tegnap a volt miniszterelnök üzent Kovács Péternek, hogy hajlandó együttműködni a Városháza-ügyet vizsgáló bizottsággal.

2021. december 04. 13:20
null

Kovács Péter XVI. kerületi fideszes polgármester reagált Bajnai Gordon korábbi levelére.

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, levelet írt a volt miniszterelnök Kovács Péternek, miszerint hajlandó együttműködni a Városháza-ügyet vizsgáló bizottsággal, írásban válaszol a kérdéseikre, bár szerinte a fideszes tagok hamis híreket terjesztenek róla.

A róla készült felvételekkel kapcsolatban azt írta: „mint az utólag számomra nyilvánvalóvá vált, augusztus végén egy előre eltervezett kampány részeként, eleve provokációs céllal, egyetlen alkalommal hívtak olyan megbeszélésre, ahol beszélgetőpartnereim a Városháza fejlesztésével kapcsolatos szándékaikat szóba hozták”.

Hangsúlyozta, hogy készen áll „ésszerű mértékben” együttműködni a bizottsággal, a kérdésekre írásban, rövid határidővel válaszol. Arra is megkérte Kovács Pétert, emlékeztesse a politikustársait, hogy „a bűncselekmény révén keletkezett és manipulált felvételekre alapozott hamis tényállítások szintén alkalmasak lehetnek bűncselekmény elkövetésének megállapítására, ezért még a jelen felfokozott közéleti állapotok mellett is érdemes mértéktartóan és jogilag pontosan fogalmazni, hogy a már elkövetett bűnt ne tetézzék”.

Kovács Péter válaszát teljes terjedelmében, változtatások nélkül közöljük:

Tisztelt Bajnai Gordon úr!

Örömmel tölt el, hogy reagált megkeresésemre.Postai levelemmel kapcsolatos megállapításaimat a postai tértivevény alapján tudtam minősíteni, melyen sem az Ön, sem az Ön kézbesítési megbízottjának az aláírása nem szerepel átvevőként. Szintén örülök, még ha korlátozott mértékben is, de szándékában áll együttműködni a vizsgálóbizottsággal. Annak meg még jobban örülök, hogy a célja a nyilvánosság teljes körű bevonása minden vizsgálóbizottsági eseménybe.

A bizottságunknak is ez elsődleges célja, az, hogy fényt derítsünk a Fővárosi Városháza eladása körüli botrány minden egyes részletére és arról tájékoztassuk a közvéleményt. Azt hiszem mindannyiunk érdeke, hogy minden érintett tisztázza szerepét ebben az ügyben. Bizottságunk elképesztően rövid időt kapott a felmerülő kérdések tisztázására. Annak érdekében, hogy a tisztázás minél hamarabb megtörténhessen a személyes meghallgatás a legcélravezetőbb, sokkal gyorsabb, mint a sorozatos e-mail váltások. Természetesen megértem, hogy munkája rendszeresen külföldre szólítja, így azt ajánlom, hogy a gyors, interaktív mégis rugalmas megoldást válasszuk az eszmecserére, ami nem más mint a videókonferencia. Hiszen ennek használathoz nem kell egy helyszínen lennünk, mégis a feltett kérdésekre kapott válasz után felmerülő esetleges további kérdésekre is azonnal tud reagálni.

Kérem, a jövő hétre jelöljön meg egy olyan időpont, amikor önnek is alkalmas kb. fél óra időtartamban a vizsgálóbizottság kérdéseire válaszolni.

Kép: Fidesz Budapest

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
general Ziaul Hakk
2021. december 04. 22:37
orbán hányas rabruhát hord ? ideje előkészíteni ! még hány KAMUügyet varázsol elő a mocskosfidesz mielőtt elszámol pl. Fudannal , Pegazussal ? óvodás átműtés ???? ennél nagyobb hülyeség nincs ! Erről Népszavazás ?
general Ziaul Hakk
2021. december 04. 22:35
orbán hányas rabruhát hord ? ideje előkészíteni ! még hány KAMUügyet varázsol elő a mocskosfidesz mielőtt elszámol pl. Fudannal , Pegazussal ? óvodás átműtés ???? ennél nagyobb hülyeség nincs ! Erről Népszavazás ?
kukubenko
2021. december 04. 21:01
Nagyon csodálkozom magamon, hogy ilyen nyugodt tudtam maradni. Nagyon utálom ezeket a lényeket.
bajai
2021. december 04. 17:43
Kovács durván hibázik. Levelében fel kellett volna tenni a kérdéseket. És a videokonfrenciát Libás válaszai utánra tenni. Amit LIbás írásban válaszol, azt már nem tagadhatja le. Ez később döntő lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!