Új fejlemény Városháza-ügyben: olasz befektetői köröknek is felajánlhatták a Városházát

2021. december 02. 08:54

„Berki Zsolt több, Magyarországon ismert üzleti kör felé is lépéseket tett a Városháza-projekttel és számos más budapesti ingatlannal összefüggésben” – írja csütörtöki írásában a Magyar Nemzet.

2021. december 02. 08:54
null

„Dokumentumok, köztük számos e-mail, Viber-üzenet arról tanúskodik, hogy a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója, Barts Balázs mellett tevékenykedő Berki Zsolt több, Magyarországon ismert üzleti kör felé is lépéseket tett a Városháza-projekttel és számos más budapesti ingatlannal összefüggésben” – írja csütörtöki írásában a Magyar Nemzet.

Olasz befektetői köröknek is felajánlhatták a Városházát

A Mediaworks Hírcentrumának információi szerint olasz befektetői köröknek is felajánlhatták a Városházát. Mint írják: az olaszokhoz eljuttatott dokumentumokban ráadásul két fővárosi ingatlanról is szó esik. Az egyik maga a Városháza, a másik pedig a XI. kerületi Rimaszombati út 2–4. Előbbiről már rengeteget lehetett hallani az elmúlt időszakban, utóbbiról pedig azt érdemes tudni, hogy a Budaörsi út és a Koszorúslány utca között elterülő telekről van szó, amelyeknek összterülete 29 560 négyzetméter – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Magyar Nemzet
Fotó: Magyar Nemzet

A portál az olasz befektetői körök képviselőjeként Riccardo Salvatore nevét említi, mint írják: lényeges körülmény, hogy információik szerint

Salvatore ragaszkodott ahhoz, hogy az ügyletben résztvevők titoktartási nyilatkozatot írjanak alá.

A portál hozzáteszi: információik szerint Salvatore még az általa javasolt ügyvédet is megnevezte.

Az ügyvéd nem vállalta a megbízást

Králik Tímea (ügyvédi irodája főként ingatlan-, építési jogi és nemzetközi ingatlanügyek területén jártas) a Mediaworks Hírcentrumának azon kérdésére, hogy kötött-e titoktartási szerződéseket a fővárosi önkormányzat ingatlaneladásaival összefüggésben, közölte, volt szó róla, hogy megkeresik ilyen projekttel, de nem vállalta a megbízást. Hangsúlyozta: nem segédkezett ilyen ügyekben, és szerződéseket sem kötött.

Az ügyvéd elmondta azt is, ingatlanközvetítőkön keresztül fordultak hozzá, vélhetően a jó szakmai hírneve miatt. Leszögezte, nincsenek politikai kapcsolatai, nem ismer senkit a főváros vezetői közül, külön kérdésükre pedig azt válaszolta, Berki Zsoltot sem ismeri.

A Mediaworks Hírcentruma szerint a szóban forgó levelek zöme 2021 októberi keltezésű.

A dátum azért fontos, mert mint arról korábban lapunk is beszámolt: az Index november 4-én írt arról, hogy eladnák a patinás épületet. Emlékezetes: az írást követően Karácsony Gergely főpolgármester és stábjának tagjai is hevesen tagadták a Városháza eladásának tervét.

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt – így kezeli az ellenzék a Városháza-ügyet

Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben. Bővebben is érdekel...

A Mediaworks Hírcentruma megpróbálta elérni a fentebb említett Riccardo Salvatorét, ám nem sikerült kapcsolatba lépniük az üzletemberrel. „Azt egyelőre nem tudni, hogy Anonymus miféle hanganyagokkal okoz még meglepetéseket a jövőben, ám tény, a nyilvánosságra került ingatlanügyekkel összefüggésben már eddig is számos büntetőfeljelentést tettek. A rendőrség befolyással üzérkedés, csalás, hűtlen kezelés, vesztegetés, vesztegetés elfogadása miatt nyomoz ismeretlen tettes, tettesek ellen” – zárja cikkét a portál.

A Városháza-ügyben írt korábbi híreink összefoglalóját ide kattintva olvashatja.

 

Nyitóképen: Eladó a Városháza! feliratú transzparenst mutatnak demonstrálók a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. november 24-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. december 02. 16:09
Hát nem tudom. Első rössre azt gondolnám, az ingatlanügyek végső soron azt szolgálják, hogy ha már van pénzem a rablóprivatizálásból, és legalizálhatom egy külföldinek mondott, de pl. offshore hátterű, vagyis az enyém, cégemen keresztül megveszem az ingatlant Magyarországon. Azt, hogy jutalék, meg rám kiírt pályázat, hagyjuk, az annyira aprópénz, hogy ilyesmi nem érdekel, csak a szükséges ügymenet kenése. De mi van, ha elkezdik kapargatni Magyarországon? 4 évig nyugivan, de mi van később, kormány-rendszerváltáskor? Akkor engem is abajgathatnak esetleg? Államosítják? Mondjuk ez nonszensz, de egy kommunizmus idején akár az is lehet. Még ha kommunista vagyok, akkor is, volt rá példa. Marad a külföld. Spanyol, olasz ingatlanbefektetés. De hát ott meg akkora pénzek, maffiák vannak, hogy az enyém inkább egérszar. A NewYork palotát is eladta már a Donbosco, olasz. Nyilván már nem bóót neki. Mit a francot csináljak? És választások is lesznek? Megvehetnék ezt-azt, de úgy járhatok, mint a forró krumplival. A legrosszabb opció, megveszem, 2-3x-os áron eladom. Oszt megint ott vagyok, hogy most mit csináljak a mégtöbb pénzzel?
mucsay
2021. december 02. 16:01
a joó féle kategoriákkal élve: zsidó olaszoknak vagy nem zsidó olaszoknak?
szarcsi1
2021. december 02. 15:02
Az olasz maffia és a magyar gengszterbaloldal rávetette magát a magyar közvagyonra. Börtönbe velük!
Lion
2021. december 02. 12:51
Hogy gondolhatták ezt, hogy ez nem fog idővel kiderülni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!