Karácsony szerint nem építenék be a Mocsárosdűlőt, a nyilvánosságra került tanulmány szerint három terv is született rá

2021. december 14. 16:11

A Bennfentes birtokába került dokumentumokból kiderül: a főpolgármester kijelentésével ellentétben A, B, C verzió is készült Mocsárosdűlő egy részének beépítésére.

2021. december 14. 16:11
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Anonymus-maszkos alak egyik videójában az óbudai Mocsárosdűlő hasznosításáról jelentetett meg videót. A maszkos alak közölte, hogy korábban szóba került már ez az ügy, de akkor Szabó Tímea mindenkit megnyugtatott, hogy nincs itt semmi látnivaló, kitaláció az egész.

Karácsony Gergely: A Mocsárosdűlőt nem beépítjük, hanem megvédtük a beépítéstől

Karácsony Gergely a videó nyilvánosságra kerülése után azt reagálta: „A Mocsárosdűlőt nem beépítjük, hanem megvédtük a beépítéstől”, majd megvádolta Budapest előző vezetését, mondván, „ezt a területet Tarlós vezetése alatt tele akarták építeni, ám mi ezt megakadályoztuk, 70%-kal csökkentettük a terület beépíthetőségét, hogy nagy része megmaradhasson természetes állapotában”.

Tarlós István korábbi főpolgármester azonban cáfolta a vádakat,

Mint fogalmazott: „Demszky lakótelepének három komoly akadálya is volt: az egyik, hogy az alapközműveket a Szentendrei útról kellett volna behozni, ami közel egy kilométer, ez pedig nagyon drága lett volna. A másik probléma az volt, hogy ez egy vizes terület, a vizet pedig össze kellett volna gyűjteni. A harmadik akadály pedig az volt, hogy legalább két közúti felüljáró kellett volna, hogy ezzel be lehessen a területet kapcsolni a közúti forgalomba. Mindez együtt olyan költséges volt, hogy egy lakótelep-építéssel ezt egyszerűen nem lehetett kitermelni, úgyhogy a Demszkyék sem fogtak neki semminek” – hangsúlyozta Tarlós.

Bús Balázs: Karácsonyék a Mocsárosdűlő 268 ezer négyzetméteres részén akartak ingatlanfejlesztést

„Karácsony Gergelyék a III. kerületi Mocsárosdűlő területéről leválasztottak egy 268 ezer négyzetméteres részt, erre úgy tekintenek, mintha nem lenne a Mocsárosdűlő része és ott beépítési lehetőséget, lakóparképítést, ingatlanfejlesztést képzelnek el” – mondta Bús Balázs, a Fidesz kerületi önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján. Bővebben is érdekel...

Dokumentum cáfolja Karácsony Gergelyt

Karácsony Gergely korábbi nyilatkozatát azonban cáfolja, hogy a Bennfentes.hu nevű portál birtokába került dokumentumokból (amelyeket vélhetően Barts, a Fővárosi Vagyonkezelő vezetője a befektetőknek mutatott be) kiderül, hogy Karácsony kijelentésével ellentétben, miszerint Mocsárosdűlőt nem beépítik, hanem megvédték a beépítéstől,

A, B, C verziói is vannak a Mocsárosdűlő egy részének beépítésére, továbbá a tanulmány úgy hivatkozik a területre, mint a Főváros utolsó, nagy, egybefüggő területére, ahová lakó- és irodafunkciókat is lehet fejleszteni.

Az 'A' terv látképe (lenti kép):

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

A 'B' terv látképe (lenti kép):

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

A 'C' terv látképe (lenti kép):

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

Az eltervezett beépítési ütemezését Mocsárosdűlőn pedig az alábbiakban tekintheti meg:

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

A Bennfentes birtokába jutott fővárosi ingatlanhasznosítási tervet teljes terjedelmében ide kattintva tekintheti meg.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lami
2021. december 15. 08:52
Hol vannak ilyenkor a liget védők? Csak halkan kérdezem?
Nagymester B.
2021. december 14. 22:04
A mocsároshoz nem szabad hozzá nyúlni, nyáron láttam ott kerecsensólymot és mocsári teknőst is. Budapesten ez nagy érték. Bízom benne hogy a kerületiek kiállnak érte, akárcsak a római partért.
Szerencse
2021. december 14. 20:48
Hol van Anonymus?
zuriktodor
2021. december 14. 20:29
Legalább látják a szavazóik, hogy ezek csak a pénzre hajtanak. Orbánéknál legalább következetes a történet. Pörögnek a dolgok, valamennyit kivesznek. A baloldal meg olyan élősködő, amelyik rendre a pusztulás szélére szipolyozza a gazdatestet, fejlődés nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!