Tarlós István szerint három akadálya is van a Mocsárosdűlő beépítésének

2021. december 03. 19:15

A volt óbudai, és volt főpolgármester szerint Karácsony Gergely „nettó valótlanságokat állít” a Mocsárosdűlő beépítése kapcsán.

2021. december 03. 19:15
null

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán azt állította, hogy ő „nem eladni, hanem megvédeni akarta a területet, ugyanis Tarlós István vezetése idején teljesen be akarták azt építeni, de ezt megakadályoztá, így hetven százalékkal csökkentették a terület beépíthetőségét” – írta a főpolgármester. 

A Pesti Srácok fmegkérdezte Tarlós Istvánt, aki elmondta: annak idején csupán annak a kötelezettségüknek tettek eleget, hogy szabályozási tervet készítsenek, de ennek sem a terület beépítéséhez, sem annak eladásához nem volt köze, és erre vonatkozó előterjesztések sem születtek soha az ő idején – írja a lap. 

Tarlós emlékeztetett: Demszky Gábor regnálása alatt viszont voltak tervek arra vonatkozóan, hogy lakótelep épüljön a Mocsárosdűlőn.

– mondta a lapnak Tarlós István, aki mint korábbi főpolgármester és mint egykori óbudai polgármester is emlékszik a területtel kapcsolatos tervekre. 

„Demszky lakótelepének három komoly akadálya is volt: az egyik, hogy az alapközműveket a Szentendrei útról kellett volna behozni, ami közel egy kilométer, ez pedig nagyon drága lett volna. A másik probléma az volt, hogy ez egy vizes terület, a vizet pedig össze kellett volna gyűjteni. A harmadik akadály pedig az volt, hogy legalább két közúti felüljáró kellett volna, hogy ezzel be lehessen a területet kapcsolni a közúti forgalomba. Mindez együtt olyan költséges volt, hogy egy lakótelep-építéssel ezt egyszerűen nem lehetett kitermelni, úgyhogy a Demszkyék sem fogtak neki semminek”– hangsúlyozta Tarlós István.

Főpolgármestersége idején a III. kerületnek törvényi kötelezettsége volt erre a területre szabályozási tervet készíttetni, ami el is készült.

„Ebben az ügyben valóban volt egyeztetés a kerület és a főváros között, mert a tulajdonos a főváros” – hangsúlyozta a volt főpolgármester.  „Az, hogy volt a szabályozási tervről egy egyeztetés és készítettek egy szabályozási tervet, annak sem a beépítéshez, különösen pedig az értékesítéshez semmi köze nem volt. A fővárosban soha nem született az én időmben sem határozat, de még csak előterjesztés sem arról, hogy a területet valaki be akarná építeni vagy pláne értékesíteni akarná. Tehát Karácsony megint nettó valótlanságot állít” – állítja Tarlós István a Pesti Srácoknak. 

A volt főpolgármester szerint „Karácsony trükkje most az, hogy úgy állítják be, mintha az ő regnálása idején az egészet be akarták volna építeni, amiből a hős Karácsony csak egy kis darabot tartana meg beépíthetőnek, de az összes többit ő megvédte. Karácsony sunyin és gyáván, megint valótlanságot állít és olyan összefüggést próbál teremteni, ami nincsen” – állítja a lapnak Tarlós István.

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2021. december 04. 12:12
"Karácsony ígérte azt, hogy nem épít be zöld területeket. Nem Tarlós. Ezzel szemben Tarlós 2014 és 2019 között nem adta el, Karácsony meg 2 év alatt kiárusítja Budapest zöld területeit! Zabáljátok a moslékot!" Milyen zöldterületeket adott el Karácsony? Felsorolnád őket? A Mocsáros a Vagyonkimutatás szerint nem zöldterület, hanem nagyrészt L4 beépítési övezet. De se így, se úgy nem került érrtékesítésre.
Naggy
2021. december 04. 11:59
Kérdezzétek csak meg Tahó Pista bá't, hogy mit keresett a Mocsáros-dűlő a Fővárosi Önkormányzat 2014. évi Vagyonkimutatásában a Lakásépítésre előkészített és egyéb területek között "Mocsáros-dűlő lakótelep" megnevezéssel. És miért volt a terület vagyongazdája a Lakásgazdálkodási Osztály? A Vagyonkimutatás elérhető a neten is. A Mocsáros-dűlő az 537. oldalon található.
Naggy
2021. december 04. 11:46
Tahó Pista bácsi elfeledkezni látszik arról, hogy az ő, és tanítványa, Bús Balázs regnálása idején született meg a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség által a Mocsárosdűlőn létrehozandó Nemzeti Lovas Központ terve, melyet pártunk és kormányunk egy kormányhatározattal is támogatott. A tervek szerint: "A területen kialakításra kerül egy 30 ló elhelyezésére alkalmas istállóépület a kiszolgáló helyiségekkel együtt (tárolók, öltözők, patkolóhelyiség, takarmánytároló stb.), az istállóépület úgy kerül kialakításra, hogy az alkalmas lesz látogatók fogadására. Az istálló tetőterében kialakításra kerül egy oktatóterem, szálláshely, illetve vizesblokkok. Az istállóépület közvetlenül fog kapcsolódni a projekt keretében kialakítandó fedeles lovardához, mely magában foglal egy 300 fő befogadására alkalmas tribünt, vizesblokkal, VIP lelátóval, büfével, valamint a szükséges raktárhelyiségekkel. A fedett istállóépület, illetve a lovarda mellett kialakításra kerül egy kültéri négy évszakos lovaglópálya tribünnel kiegészítve." Cavintont kellene szedned Pista bá'.
Gullwing
2021. december 04. 07:47
Karácsony egy darab szar. ÉS az is aki rászavazott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!