Mérce: Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van, baloldali szempontból szinte csak baj van vele

2021. december 30. 16:51

Új oldalról támadják Márki-Zay Pétert, bár a Mérce szerzője megjegyzi, hogy a „kapitánynak” van egy erénye ami mégsem elhanyagolható: nem fasiszta.

2021. december 30. 16:51
null

A Szabad Európa után a Mérce közölt egy cikket „2022-ben azért küzdünk, hogy Márki-Zay Péter ellenzéke lehessünk” címmel, amelyben Márki-Zay Pétert támadják. A cikk szerzője szerint „bár baloldali szempontból nem túl megnyerő a felhozatal, és nem téved nagyot az, aki jobboldali belviszályként tekint az egész afférra, a tét mégis túl nagy ahhoz, hogy a valódi magyar baloldal passzív szemlélője legyen az eseményeknek”

Kifejti, hogy 

Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van. Baloldali szempontból szinte csak baj van vele, és semmi más”.

Állítását megindokolván elmondja, hogy a baloldali szavazók nem várhatnak „igazságosabb társadalmat”„gazdagoknak kedvező” adórendszer, vagy a „szegényellenes és rasszista családtámogatási rendszer megtartásától”. Szijártó Imre szerint „Márki-Zaynak van azonban egy erénye, amely – bár a léc igen alacsonyan van – mégsem elhanyagolható:

a hódmezővásárhelyi polgármester a róla eddig napvilágot látott információk alapján nem fasiszta”.

„A politikai pluralizmust nem burzsoá maszlagként elvető valódi baloldalnak tehát nem azért kell mindent megtennie Márki-Zay győzelméért, mert a saját víziónk megvalósítását várnánk tőle, hanem azért, hogy kíméletlen ellenzéke lehessünk” – fejtette ki a címben felvetett gondolatot a szerző.

Nem ez az első kritika

Az elmúlt hetekben több kritika is megszületett Márki-Zay Péter kapcsán. A 444.hu portál kifejtette, hogy amíg az ellenzék csak vitatkozik, a Fidesz egyre erősödik. A Századvég kutatása szerint is folyamatosan csökken Márki-Zay népszerűsége. Már mínusz húszpontos a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elutasítottsága, ami októberben még csupán mínusz öt pont volt – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

A Medián kutatása szerint

a magyarok közel kétharmada Fidesz-győzelemre számít 2022-ben.

Még az ellenzéki szavazók harmada szerint is Orbánék nyerik a tavaszi választásokat. A szavazókorú népesség körében 5 százalékos Fidesz-előnyt mért a Medián, a kutatásból pedig az is kiderül, hogy jelen pillanatban bejutna a parlamentbe az MKKP is.

Kapcsolódó

A 444 és az Amerikai Népszava után már a hvg is Márki-Zayt kritizálja
Összegyűjtöttük, hogy az elmúlt hetekben ki mindenki ment neki az ellenzéki oldalon belül a közös miniszterelnök-jelöltnek. Bővebben is érdekel...

Összegyűjtöttük, hogy az elmúlt hetekben ki mindenki ment neki az ellenzéki oldalon belül a közös miniszterelnök-jelöltnek.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katakombablog
2022. január 01. 01:56
Már mindegy, mit mondanak önök, a pártjuk már rég megbukott. Nem itthon, hanem odakint. Szépen kérték a maguk imádott vezérét, hogy menjen el békességgel, de nem tette, mert nincs annyi esze. Most már nem is mehet - mármint békével. Itthon pedig mindegy, ki a "kapitány". Tudják, ha a húsvéti nyuszi lenne, akkor is rá adná a szavazatot a nép jelentős többsége. És ez nagyon meg lesz támogatva odakintről. Veszett fejsze nyele... Vége van.
enes
2021. december 31. 12:22
MZP használja még a "diktafonját", hangrözítőre állított telefonját?
Erdőmester
2021. december 31. 11:28
Tartsatok ki Márki-Zay mellett még pár hónapig. Segítse a kitartást, hogy "nem fasiszta". Engedjétek beszélni ezt a "nemfasisztát". Pusztán csak azért, hogy tovább erősödjön a jobboldal előnye. Áprilisra talán még a kétharmad is összejön, csak hagyjátok szónokolni.
Burmin
2021. december 31. 10:47
a „kapitánynak” van egy erénye ami mégsem elhanyagolható: nem fasiszta. Tán csak nem Orbán a fasiszta ? Mérce egy szenny...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!