Csaknem nyolcvan százalékkal nőtt tavaly októberhez képest a vendégéjszakák száma

2021. december 08. 09:08

Felfelé ível a turizmus.

2021. december 08. 09:08

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma októberben 79 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, de a járvány előtti, 2019. októberi szinttel összevetve 31 százalékkal csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. A belföldi vendégéjszakák száma októberben 20 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, míg a tavalyelőtti értéktől 10 százalékkal elmaradt. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma – elsősorban a járványügyi korlátozások bevezetése miatti alacsony bázis nyomán – több mint hat és félszeresére emelkedett tavaly októberrel összehasonlítva, de még így is 48 százalékkal kevesebb volt a 2019 azonos időszakinál.    

Októberben a szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 109 százalékkal 37 milliárd forintra nőtt. Az idén január-októberben az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyek 3,1 százalékkal kevesebb, összesen 13 millió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 3,3, a külföldiek 2,4 százalékkal kevesebb (9,2, illetve 3,6 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2021. december 08. 11:49
Ez nagyon jó, minden napra lehet találni egy sikerszázalékot. Úgy emlékszem tavaj 2 hónapot is az egész környék lakossága kint tapsikolt az erkélyen az egészségügyiseket biztatva. Katonák, rendőrök lesték, hogy este 10, vagy 12 után kutya nélküli sétálók vannak e az utcán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!