Városháza-ügy: Ezúttal fotó bizonyítja, hogy Bajnai Gordon áll Gansperger mellett

2021. november 18. 10:09

Az Anonymus-maszkos alak szerint a főváros vezetésének „lassan be kellene vallani a dolgokat”.

2021. november 18. 10:09
null

Tovább gyűrűzik a Városháza-ügy. „Ezúttal Anonymus egy fotót mutatott meg, amelyen jól látható, hogy Gansperger Gyula baloldali üzletember Bajnai Gordon volt kormányfő társaságában érkezik meg valahová, vagy távoznak valahonnan” – olvasható az Origó csütörtöki cikkében.

„Minden hiába, lassan be kellene vallani a dolgokat” 

Az Anonymus-álarcos alak legújabb videójában nehezményezte, hogy

a főváros vezetői nem mondják el őszintén az igazságot a Városháza tervezett eladásáról.

„Ehelyett mindent és mindenkit letagadnak, és sebtében összehívott sajtótájékoztatón próbálnak előremenekülni. De minden hiába, lassan be kellene vallani a dolgokat” – fogalmazott az álarcos alak, majd hozzátette: „az igazság az, hogy a főváros jó pár ingatlanját akarta fű alatt, közvetítők révén értékesíteni. Főleg külföldi üzleti köröknek, jutalékért cserébe. A Városháza miatt legalább öt, külföldi hátterű befektetői csoporttal tárgyaltak”. Erre Anonymus szerint bizonyíték is van.

Rejtélyes fotó látott napvilágot

Az álarcos alak rendhagyó módon egy fotóra (lenti kép) hívta fel csütörtökön a sajtó figyelmét, amelyen jól látható, hogy Gansperger Gyula baloldali üzletember társaságában Bajnai Gordon volt kormányfő érkezik meg valahová, vagy távozik valahonnan.

Gansperger Gyula és Bajnai Gordon az Anonymus által közzétett fotón<br>Fotó: Anonymus
Gansperger Gyula és Bajnai Gordon az Anonymus által közzétett fotón
Fotó: Anonymus

A két személy közös megjelenése már csak azért is érdekes, mert az Anonymus által legutóbb nyilvánosságra hozott hangfelvételen Gansperger Gyula beszél Bajnai Gordonról. A baloldali üzletember tudomása szerint Bajnai korábban két személyt ajánlott Karácsony Gergely figyelmébe. Az egyik Kiss Ambrus volt, a másik Tordai Csaba. Mint köztudott, előbbiből főpolgármester-helyettes lett, míg utóbbi jogi főtanácsadói posztot kapott a Városházán.

De Gansperger ecsetelte a részletekre is kitérve azt is, hogy a fővárosi ingatlaneladások lebonyolításakor miként működik a „jutalékos rendszer”. A baloldali üzletember lényegében ismertette, hogy a Berki-család ott legyeskedik a telekbizniszek körül.

A Nemzeti Nyomozó Iroda arról tájékoztatta az Origo szerkesztőségét, hogy a Városháza botrányos ügyleteivel összefüggésben nyomozást rendeltek el. Mint azt korábban közöltük, Budai Gyula fideszes politikus feljelentést tett a nyilvánosságra került bűncselekmény-gyanús adásvételek miatt.

Anonymus legfrissebb videóját az alábbiakban tekintheti meg:

Bajnai tagad, szerinte bűncselekményt követtek el ellene

A volt kormányfő 2022 novemberében egy Facebook-bejegyzésben rágalomhadjáratot emlegetett az Anonymus-felvételek kapcsán, és egy rendőrségi nyomozást felfüggesztő határozatra hivatkozva azt írta, bűncselekményt követtek el sérelmükre.

 

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2021. november 19. 07:35
A múltban már többször voltam alanya politikai lejárató kampányoknak. Ismerem a működésüket: eredeti szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok, összevágott hangfelvételek, fokozatos szivárogtatás, sejtetések, elferdített tények, állandósult negatív jelzők – mindez a Fidesz-média szőnyegbombázásával terítve... attól tartok, hogy ez a lejárató kampány csak bemelegítés ahhoz, amit a vesztét érző NER bevet majd a választásokhoz vezető hónapokban. Bajnai Gordon
Boruss Demeter
2021. november 18. 15:45
És te beszélsz vágyvezérelt gondolkodásról. Cseh Katalin ügyében nyomoznak, nyomasd csak az "itt nincs semmi" dumát. Ha jól tudom a városháza ügyében is nyomoznak. Jó örjöngést!
nyugalom
2021. november 18. 14:03
A teflon pofaju zsigeri bűnözők!
Abraxos
2021. november 18. 14:01
A bohóckoalíció előadásának újabb felvonása. Remek a műsor, jól szórakozom. Sok ilyen legyen még áprilisig!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!