Magyarországon is jöhet a Szputnyik Light

2021. november 26. 13:50

Magyarország tárgyal az orosz fejlesztésű vakcina alkalmazásáról – közölte Szijjártó Péter egy sajtótájékoztatón.

2021. november 26. 13:50
null

Magyarországon is engedélyezhetik a Szputnyik Light vakcinát – írja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterre hivatkozva a Reuters. Szijjártó obnyinszki sajtótájékoztatóján szólt az orosz fejlesztésű vakcina engedélyeztetéséről.

A miniszter kijelentette, hogy a Szputnyik Light vakcinák kiváló harmadik oltásnak bizonyultak az eddigi eredmények alapján, ezért jöhet szóba hazai engedélyeztetése is. Az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség a Szputnyik V-hez hasonlóan a Szputnyik Lightot sem engedélyezte még.

Szijjártó Péter arra is kitért, hogy Magyarország eddig is pragmatikus együttműködésre törekedett Oroszországgal, így juthattunk Szputnyik V oltóanyaghoz és a jelenleg is érvényes, a Gazprommal kötött gázszállítási megállapodáshoz is.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
martinszathmari
2021. november 26. 15:21
Az orosz vakcina nagyon jó, nemrég jött ki a magyar kutatás eredménye. Ellenben a kínai Sinopharmmal finoman szólva is befürödtünk...
neociprióta
2021. november 26. 15:15
a szputnik light pontos mása a sputnik v első dózisának, semmi uj nincs ebben a vakcinában...ezt bevallotta a Gamaléja fejlesztő főnöke Putyinnal való találkozásuk során a héten. .....ennyit az uj vakcinákról és engedélyeztetésük aktualitásáról.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. november 26. 15:11
Remélem lesz Pfizer is, vagy Moderna annak, akinek nem kell a szar kínai. A ruszki viszont meglepően jó eddig.
nempolitizálok
2021. november 26. 14:52
Az EU-val nem kell foglalkozni, az oroszok nyilván nem fizetik le az EU-s csinovnyikokat. Harmadik oltásnak Szputnyikot kértem volna, mert az a legjobb, 97%-os.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!