Nem rúgják ki Karácsonyék a Városháza eladásáról tárgyaló fővárosi vagyonkezelőt

2021. november 12. 13:23

Eddig azzal védekezett Karácsony csapata, hogy a vagyonkezelő vezetője politikai felhatalmazás nélkül tárgyalt az ingatlan eladásáról. Ehhez képest nem rúgják ki, csak egy enyhe megrovást kap.

2021. november 12. 13:23
null

Szerdán írtunk róla, hogy Karácsony Gergelyék beáldoznák a fővárosi vagyonkezelőt: a főpolgármester magyarázatot várt a saját beosztottjától, Barts J. Balázstól, miért tárgyalt a Városháza eladásáról. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint 

a menesztés is felmerült.

Ehhez képest...

Írásbeli fegyelmi büntetésben részesül Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ vezérigazgatója – tájékoztatott közleményében a Fővárosi Önkormányzat. „A vezérigazgató súlyosan hibázott abban, hogy az ingatlanpiaci befektető képviselői számára egyáltalán ismertette a korábbi döntéselőkészítő tanulmányának a Városháza értékesítésének lehetséges hosszú távú, 2030 utáni időre szóló alternatíváit is bemutató részét, mivel ezeket az alternatívákat a Főpolgármesteri Kabinet korábban éppen az ő javaslatára már elvetette, egyértelművé téve, hogy nincsen szándéka a Városháza ingatlanának értékesítésére” – olvasható a önkormányzat Facebook-bejegyzésében.

Hozzáteszik: ugyancsak hibázott Barts J. Balázs abban, hogy az ingatlanpiaci befektető képviselői előtt olyan informális beszédstílusban nyilvánult meg, amely kétséget ébreszthet egy külső szemlélő számára abban, hogy a vezérigazgató egyetért-e a városvezetés ezen döntésével. Ezen hibákra tekintettel részesítette fegyelmiben az önkormányzat Bartsot, valamint megtiltotta számára azt, hogy a jövőben a Városháza ingatlanának közép- és hosszútávú hasznosítása koncepciójáról külső személyekkel hivatali minőségében kommunikációt folytasson.

Városháza-gate

Korábban megjelent egy hangfelvétel, amelyen négy férfi a Városháza tervezett eladásának előkészítéséről beszélget, köztük a fővárosi vagyonkezelő cég vezetője. Egyikük Barts Balázs néven mutatkozott be, ő a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ vezérigazgatója. A felvételen azt mondja, hogy a Városháza épületéről szóló anyagot már bemutatta a kabinetnek. Karácsony Gergely főpolgármester felszólította Barts J. Balázst, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy írásban adjon magyarázatot arra, miért, kikkel és kinek a megbízásából tárgyal egy kiszivárgott hangfelvételen a budapesti Városháza esetleges értékesítésének lehetőségéről.

Politikai felhatalmazás nélkül tárgyalt, vagy sem?

Amint arról korábban már beszámoltunk, újabb hangfelvétel cáfolja Karácsonyék korábbi állítását: a főváros politikai döntéshozatala még 2021 májusában is a Városháza eladása mellett lehetett. Korábban Karácsonyék azt mondták, 2020 novemberében elvetették az ötletet.

Az események után

felmerül a kérdés, hogy Barts J. Balázs politikai felhatalmazással, vagy anélkül tárgyalt a Városháza eladásáról.

Abban az esetben, ha felhatalmazásra nem került sor, a fegyelmi megrovás finoman szólva is enyhének tűnik. 

Bár Karácsony Gergely szerint „nincs Városháza-ügy”, a napokban több nyilvánosságra került hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a fővárosi vezetés komolyan fontolóra vette a Városháza eladását. A Mandiner arra vállalkozott, hogy összefoglalja: mit lehet tudni a hazai sajtóban egyre nagyobb nyilvánosságot kapó fővárosi ingatlanügyekről. Az eseményeket, nyilatkozatokat igyekeztünk időrendben összefoglalni, hogy olvasóink a lehető legpontosabb képet kapják a történések láncolatáról.

Fotó: Facebook 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. november 12. 18:57
Bekakilos fejű, tele a nadrág is! Fletó nem engedi el! Vedenie kell a klant!
nyugalom
2021. november 12. 18:56
Az egesz bandat el kell zavarni!
patópál
2021. november 12. 15:33
Akkor ennyit arról a libsi legendáriumról, hogy Barts a Fidesz embere, és kamu az egész ügy.
Búvár Kund
2021. november 12. 15:27
Olvastam a hsz-et az írása alatt ennek a plakátfiúnak az oldalán. Hát ami ott megy, az hányiger "Gyerünk Gergő!" "Kitartás Gergő" stb..stb. Épp csak fel nem ajánlkoznak neki, hogy "Dugj meg Gergő!" "Tied vagyok Gergő!" :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!