Márki-Zay: Nem mi fogjuk összeállítani a közös listát

2021. október 21. 15:59

„Valójában az ellenzéki pártok parlamenti helyekért küzdenek, és amennyiben a választásokon ezek a pártok többséget szereznek, úgy mi választhatunk kormányfőt” – szögezte le korábban Gyurcsány Ferenc.

2021. október 21. 15:59
null

Mint arról korábban írtunk, a Spirit FM Beszóló című műsorából már október elején, tehát még jóval a baloldali előválasztás eredményhirdetése előtt kiderült, hogy Márki-Zay Péter nemcsak, hogy nem tervez konzervatív kormányzást, de egyenesen azért küzdene, hogy az ellenzék 2022-es választási győzelme esetén a Gyurcsány-párté legyen a legerősebb frakció.

Ezért vallja magát jobboldalinak Márki-Zay

Márki-Zay Péteren keresztül a baloldal most jobboldali emberek szavazatát akarja megszerezni ahhoz, hogy hatalomhoz jusson” – reagált Kocsis Máté arra, hogy Dobrev Klára elismerte vereségét Márki-Zay Péterrel szemben a baloldali előválasztáson.

Mint a politikus fogalmazott, szerinte

osztottak-szoroztak, és rájöttek, hogy nincs már elég szavazó a baloldalon, ezért ráfogják Márki-Zayra, hogy jobboldali, hátha onnan tud még szerezni támogatókat”.

Közös program lesz baloldali, zöld, liberális elemekkel

A Fidesz frakcióvezetőjének írását azonban nemcsak politikai elemzők, de maga Márki-Zay is alátámasztja. A hódmezővásárhelyi polgármester a harmadik előválasztási vitán ugyanis elmondta: „bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak”.

Márki-Zay szerint nem ő fogja összeállítani az ellenzék közös listát

A harmadik előválasztási vitán azonban másra is fény derült. Kérdésre válaszolva

a miniszterelnök-jelölt elmondta, nem ő fogja összeállítani a közös ellenzék listát.

A műsorban eredetileg arról kérdezték a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogy van-e/lesz-e női kvóta a listán. Válaszul Márki-Zay Péter az alábbi kijelentéseket tette.

Márki-Zay Péter: „Hát, nálunk nincsen női kvóta ugyan, erről nem beszéltünk. A listát sem mi állítjuk össze. (…)”

Műsorvezető: „De női kvóta nem lesz?

Márki-Zay Péter: „Nincsen. Nem én vagyok, bocsánat, a listát nem én állítom össze”.

Gyurcsány leosztotta a lapokat: Előbb a parlamenti többség, aztán a kormányfő

Gyurcsány Ferenc is értékelte a baloldali előválasztás eredményét, mégpedig egy Facebookra feltöltött videóban. Mint a pártelnök fogalmazott, 

mi ebből a versenyből megerősödve jöttünk ki”.

Gyurcsány szerint a Demokratikus Koalíció vált a legerősebb ellenzéki párttá, 32 egyéni képviselőjelöltjük van. „Száz ellenzéki szavazóból 43 az egyetlen versenyben maradt párt, a Demokratikus Koalíció jelöltjére szavazott” – összegzett. Videójában Gyurcsány Ferenc azt is elmondta: valójában az ellenzéki pártok parlamenti helyekért küzdenek, és amennyiben a választásokon ezek a pártok többséget szereznek, úgy

– fogalmazott a pártelnök. Teljes videóját ide kattintva tekintheti meg.

* * * 

Kapcsolódó hírünk

Elemző: Véget ért a szappanoperába illő előválasztási műsor

Lecserélték Karácsonyt Márki-Zayra, minden más maradt a régi – összegez Deák Dániel.

 

Nyitókép: YouTube

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. október 22. 09:19
Bár remélem, semmi jelentősége sem lesz, ki szerepel rajta, nem örülnék annak, ha MZP állítaná a (vesztes) listát! Hátborzongató a személyisége! Félelmeteseket beszél össze-vissza! Katasztrófa lenne, ha személye iránti feltétlen hűség lenne a listára kerülés kritériuma!
2021. október 22. 08:08
Márki Zay az, az értelmiségi figura aki tehetség híjján mindig a baloldalon / kommunisták / köt ki akiktől elismerést vár,és kap de a teljes ténykedése harsány hangon való rikácsolás. Szellemi nyomorék. /By Márai S./
crydog
2021. október 22. 07:54
MakiZay max párezer jobbikost szalámizol le újra. Értelmes jobboldali ember évtizedek óta a Fideszre szavaz. A programod meg egy-az-egyben Gyurcsányprogram. Hogy akarsz azzal egyetlen jobboldalit is megszólítani? Mikor a kormány migránspolitikájával az ország lakosságának 85%-a egyetért? Erre te CNN-en böfögöd a libsi manrtát..
catalina9
2021. október 22. 07:46
Gyurcsány Ferenc: hazudtunk reggel este meg éjjel... Portik Tamás: Én mindenben, amit önök mondanak. Én bármit 150 százalékig elhatároztam, régóta a lelkemben, meg a szívemben. Nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg" mondta Portik Tamás, a hazai alvilág egyik meghatározó személye Laborc Sándornak, a Gyurcsány kormány titkosszolgálati főnökének egy budapesti étteremben. Márki-Zay Péter: Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen – emlékezett vissza Márki-Zay Péter a Spirit FM egyik műsorában arra a pillanatra, amikor Gyurcsány Ferenccel tárgyalt ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!