Márki-Zay nem tervez konzervatív kormányzást

2021. október 18. 10:02

A baloldali miniszterelnök-jelölt elismerte, „olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak”.

2021. október 18. 10:02
null

Márki-Zay Péteren keresztül a baloldal most jobboldali emberek szavazatát akarja megszerezni ahhoz, hogy hatalomhoz jusson” – reagált Kocsis Máté arra, hogy Dobrev Klára elismerte vereségét Márki-Zay Péterrel szemben a baloldali előválasztáson. Mint a politikus fogalmazott, szerinte

osztottak-szoroztak, és rájöttek, hogy nincs már elég szavazó a baloldalon, ezért ráfogják Márki-Zayra, hogy jobboldali, hátha onnan tud még szerezni támogatókat”.

Közös program lesz baloldali, zöld, liberális elemekkel

A Fidesz frakcióvezetőjének írását azonban nemcsak politikai elemzők, de maga Márki-Zay is alátámasztja. A hódmezővásárhelyi polgármester a harmadik előválasztási vitán ugyanis elmondta: „bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak”.

Márki-Zay leszögezte, „szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon”. 

Kapcsolódó

Elemző: Véget ért a szappanoperába illő előválasztási műsor

Lecserélték Karácsonyt Márki-Zayra, minden más maradt a régi – összegez Deák Dániel.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik