Szijjártó Péter szerint Jean-Yves Le Drian friss levegőt hozott Budapestre

2021. szeptember 10. 21:33

A másfél órás négyszemközti találkozón a miniszterek több témát érintettek és őszinte vitát folytattak, amely kulcsfontosságú az előrelépéshez.

2021. szeptember 10. 21:33
null

Szijjártó Péter újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a francia külügyminiszterrel folytatott másfél órás négyszemközti találkozón több témát érintettek, és bár egyes kérdésekben eltérő álláspontot képviselnek, őszinte vitát folytattak, amely kulcsfontosságú az előrelépéshez.

A külügyminiszter szerint a francia politikus friss levegőt hozott a tárgyalásokba azzal, hogy a jogállamiság és a szabadságjogok kényes kérdéseiben is kérdezett és meghallgatta a magyar felet akkor is, ha az álláspontok sok tekintetben nem közeledtek ezután sem.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurka
2021. szeptember 11. 18:32
Egy francia diplomatával őszinte eszmecsere, nem naívitás ilyet kimondani.
Pelso j.
2021. szeptember 11. 16:12
A haldokló Nyugat, és a különben is utált franciák külügyére hozott friss levegőt? Teljesen összezavarodnak a rajongók, Péter. A találkozó meg ugyancsak kínos lehetett.
Tiszafa
2021. szeptember 11. 12:36
Na szóval, leginkább arra gondolok, hogy Merkel túl-könnyűvé-vállása óta azt hiszi magáról Macron, hogy ezentúl ő fújja az ojrópai unióban a passzát szelet. Tehát ideküldte a külügyérét, hogy közölje a francia kormány diktátumait a nekünk járó újjáépítési lóvé megítélésével kapcsolatosan. Persze erről egyik fél sem beszél. Főleg a Peti nem. Előbb tájékoztatnia kell az Orbánt. És mivel semmiben sem értettek egyet, így elhúzódott a vita. Még hogy tiszta levegő...Pont az ellenkezője igaz. Bűzlik ez nagyon. Peti! Remélem, hogy az öreget azzal küldted haza, hogy a micron agyú főnöke tehet egy szívességet, feltéve ha megengedjük neki. Hiszen nem kell nekünk az a lóvé! Csak gúzsba kötne. Azért az árért, (amit most közölt a francia külügyér) amiért "ingyen" ideadnák az amúgy nekünk járó pénzt, azért kúrva drága ügylet lenne ez a pénz, amire olyan nagyon nincs is szükségünk. Ha mindenképpen kell lóvé, adnak a kínaiak. Igaz kamatra, de nem kötik gúzsba a kezünket!
nempolitizálok
2021. szeptember 11. 12:28
Nagyon udvariasam azt mondta, nem volt értelme találkozni vele. Nyilvánvaló, a framciák és németek egy olyan EU-ban gondolkodnak, amit totálisan ők irányítanak. A németek cserében belemennek abba, hogy az EU olyan gigahitelt vegyen fel, ami a gazdasági reformokra képtelen elúszott déli államokat és Franciaországot továbbra is magas szinten eltartja. A többiek rovására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!