Brüsszel csak látszólag engedte el Ukrajna kezét, már készül az új terv

Egyelőre vége az ukrán agráróriások profitját gyarapító szolidaritásnak, de Brüsszel megígérte Kijevnek, nem járnak rosszabbul.

Paprikaőrlemény, pálinkák és likőrök a nyertesek között.
Nyolcvannyolc magyar élelmiszert díjazott idén a brit Great Taste Awards, közülük három termék a maximális három csillagot, további huszonöt élelmiszer pedig két csillagot nyert el. A Guild of Fine Food által szervezett, huszonöt éve indult
amelyre évente mintegy 12 ezer terméket neveznek. A séfekből, forgalmazókból, étterem-tulajdonosokból, ételkritikusokból és szakírókból álló, ötszáz fős zsűri ezek közül mindössze néhány száz terméknek ítéli oda a legmagasabb, háromcsillagos elismerést – olvasható a Guild of Fine Food honlapján.
A magyar élelmiszerek közül idén a Fajszi Paprika prémium csemege fűszerpaprikamag-olaja, a Szicsek Pálinkafőzde prémium Irsai Olivér szőlőpálinkája és a Rubin Parprika füstölt paprikaőrleménye kapta meg a háromcsillagos minősítést. A Fajszi Paprika prémium csemege halászlé fűszerpaprika-őrleményét két csillaggal, prémium csemege füstölt fűszerpaprika-őrleményét pedig egy csillaggal, míg a Rubin Paprika bio szegedi fűszerpaprika-őrleményét szintén egy csillaggal jutalmazták. Két csillagot nyert a Szicsek prémium jonathán almapálinkája és piros vilmoskörte pálinkája, egy csillagot pedig a pálinkafőzde zölddió likőrje, hároméves érlelésű almapálinkája és körtepálinkája, továbbá a mézes barackpárlata.
(MTI)
Fotó: Oláh Tibor