Szijjártó: Az ukrán nagykövetet bekérettük a Külügyminisztériumba

2021. szeptember 28. 08:31

„Az ukránoknak semmi közük ahhoz, hogy mi kivel, miről állapodunk meg” – írta bejegyzésében a miniszter.

2021. szeptember 28. 08:31
null

Szijjártó Péter Facebook-oldalán fejtette ki véleményét az ukrán kormány azon döntésével kapcsolatban, miszerint az Európai Bizottságnál támadták meg a hétfőn aláírt Gazprom szerződést. A tárcavezető szerint

az új szerződés tizenöt évre garantálja Magyarország gázellátását,

kiszámíthatóságot biztosít, valamint szavatolja a rezsicsökkentés eredményeinek hosszútávú fenntartását.

Szijjártó Péter a szuverenitásunk megsértésére tett kísérletként értékelte az ukrán kormány lépését, közölte, hogy kedden bekérették a Külügyminisztériumba az ukrán nagykövetet, majd három pontban foglalta össze a magyar kormány álláspontját:

„1. Az ukránoknak semmi közük ahhoz, hogy mi kivel miről állapodunk meg.

 2. Szuverenitásunk és nemzetbiztonsági érdekeink súlyos megsértésének tartjuk, hogy meg akarják akadályozni hazánk biztonságos gázellátását, a magyar emberek otthonainak fűtését és az ipar működtetését. 

3. Barátságtalan ez a lépés azon sok támogatás (lélegeztető gépek, egészségügyi felszerelések, katonák ápolása, gyerekek üdültetése, beruházások finanszírozása) után, amit Ukrajna eddig tőlünk kapott” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: Facebook

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalman.mariak
2021. szeptember 28. 23:37
Szijjártónak igaza van, de már megint ez a stílus... :-(
Szívemből magyar
2021. szeptember 28. 12:51
Szijjártóval végre tökös a külpolitikánk, ez az egyetlen dolog, amiért kár lesz kormányváltás esetén.
critical man
2021. szeptember 28. 12:20
Most, hogy lényegében nem lesz ukrán tranzit, a külügyminiszter úr igazán megmondhatta volna ukrán barátainknak, hogy Vlagyimir cár a gázt is elzárja tőlük. Így nem csak tranzit díj nem lesz, hanem télen gáz sem.
B_kanya
2021. szeptember 28. 11:29
Hideg lesz a tél. Volt, amikor mi adtunk gázt, mert a ruszkik zokon vették, hogy a tesóikra rágyújtottátok a székházat meg ballisztikus rakétával lőttétek Donyecket. Az amcsi gazdáitok meg nem adnak gázt. Gondolkodj, hohol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!