Magyarország nem fogadja el Norvégia diktátumát, az Ökotárson kívül bárki megfelelne

2021. augusztus 04. 16:11

Magyarország nem fogadja el Norvégia diktátumát, a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet – írta a Miniszterelnökség közleményében.

2021. augusztus 04. 16:11
null

„Hét pályázóból Magyarország a Soros György által támogatott Ökotárson kívül bárkit hajlandó volt elfogadni, Norvégia viszont ragaszkodott a Soros-szervezethez és olyan nemzetközileg is elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt. Norvégia ezzel megsérti az EGT tagságból származó kötelezettségeit, ezért a kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány az ezzel kapcsolatos feladatokról nyilvános határozatot fogadott el. Magyarország rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak” – áll a Miniszterelnökség közleményében. 

– erősítette meg a oslói külügyminisztérium. A Népszava kérdésére a norvég tárca egyértelművé tette:az összesen 77 milliárd forintos támogatás nem csúszik, nem átmenetileg került veszélybe, hanem végérvényesen elveszett. A támogatás elveszítéséhez több éves vita vezetett a norvégok szerint, mert bár a civil szervezeteknek járó támogatás csak töredéke az alap teljes összegének, a vita gyakorlatilag arra szűkült, hogy ki koordinálja ezeknek a pénzeknek az elosztását. A kormány beleszólást akart ebbe, a norvégok pedig ragaszkodtak a kabinettől független szervezethez.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 757 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Digitalista
2021. augusztus 05. 12:26
Borzasztó ez az Orbán! Mikor tanulja már meg, hogy AJÁNDÉK TRÓJAI FALÓNAK NE NÉZD A FOGÁT! Ha Breivikék szabadon felhasználható kézigránáttal akarják támogatni magyar társaikat, akkor azt kell elfogadni az országnak!
fogas paduc
2021. augusztus 05. 08:04
No problem, meg kell vonni Norvégiától az eu-s kedvezményeket.
az ember
2021. augusztus 05. 04:18
norvégok, hmmm háromszáz évig dán uralom alatt, aztán a svédektől függtek, most meg a kulturmarxista gecik végleg szétverték őket
sorivo4
2021. augusztus 04. 22:43
Akkor Norvégia végérvényesen elvesztette a magyar piaci hozzáférését. Tegyék meg az erre vonatkozó intézkedéseket. Hét év illetéktelen használatért pedig indítsanak kártérítési pert. Soros György és szervezetei nem független civil szervezetek. Hanem a külföldi, amerikai spekuláns politikai és hatalmi érdekeit képviselik. Magyarországon idegen befolyású, antidemokratikus célokat szolgáló, politikai szabotőrszervezeteknek minősülnek. Nem oszthatnak szét semmilyen Magyarországnak járó forrást. Ha ők ezzel az alappal nem kizárólag ezt a szabotőrszervezetet és szabotőrtevékenységét szeretnék támogatni, van még másik hat felajánlott kabinettől független szervezet, amit választhatnak. Ami Magyarország számára is elfogadható. Ha ezek nem felelnek meg, azt alá is kell támasztaniuk egyenként indokolva. Mert ez kevés, hogy ők csakis egyetlen kabinettől független civilszervezetet ismernek el Magyarországon. A konszenzus nem azt jelenti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!